"In legatura cu solicitarea de cetatenie am convenit, impreuna cu presedintele Voronin, ca romanii si moldovenii au dreptul la optiuni, mai ales ca cele doua state aproba, prin Constitutie, dubla cetatenie", a precizat Traian Basescu, la finalul intr
"In legatura cu solicitarea de cetatenie am convenit, impreuna cu presedintele Voronin, ca romanii si moldovenii au dreptul la optiuni, mai ales ca cele doua state aproba, prin Constitutie, dubla cetatenie", a precizat Traian Basescu, la finalul intrevederii, citat de Mediafax. El a amintit ca Romania a sustinut introducerea Moldovei in valul de extindere a UE care sa cuprinda tarile din Balcanii de vest. "Presedintele Voronin a fost de acord ca Romania sa sustina aceasta includere a Moldovei in acest val", a spus Basescu. "Multumesc pentru discutia foarte buna si va asigur ca presedintele Romaniei si presedintele Moldovei lucreaza ambii pentru interesele cetatenilor tarii lor", a aratat Basescu. Vladimir Voronin a anuntat ca "schitele" Acordului politic romano-moldovean sunt definitivate, iar actul urmeaza sa fie semnat. El s-a referit si la acordul de frontiera intre Republica Moldova si Romania. "Noi suntem succesorii granitei URSS cu Romania. Trebuie sa consultam juristii si specialistii in legatura cu semnarea acestui acord", a mentionat Voronin. Presedintele moldovean a subliniat ca "ratiunea strategica" a tarii sale este de a adera la UE si, din aceasta perspectiva, intre Romania si Moldova nu poate fi trasa o cortina de fier. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.