Diverticulita este o afectiune caracterizata prin inflamarea sau infectarea intestinului. Autoritatile cubaneze au subliniat ca nu vor divulga detalii ale afectiunii de care sufera Fidel Castro. Patriarhul nu a mai fost vazut in public de la sfarsitu
Diverticulita este o afectiune caracterizata prin inflamarea sau infectarea intestinului. Autoritatile cubaneze au subliniat ca nu vor divulga detalii ale afectiunii de care sufera Fidel Castro. Patriarhul nu a mai fost vazut in public de la sfarsitul lunii iulie iar gravele sale probleme de sanatate sunt considerate (in conditiile inchistatului sistem al guvernarii rosii din Cuba) secret de stat.Tot conform El Pais, Fidel Castro, acum in varsta de 80 de ani, este alimentat intravenos. Medicul spaniol, Jose Luis Garcia Sabrido, chirurg-sef in cadrul spitalului Gregorio Maranon din Madrid, care l-a examinat, luna trecuta pe Fidel Castro, a dezmintit ca el ar fi sursa informatiilor difuzate in presa spaniola, privind gravitatea starii patriarhului, transmite CNN. Maranon a afirmat, ieri dimineata, ca orice declaratie care nu provine direct din partea doctorilor lui Castro este "nefondata". Sabrido a subliniat ca-si mentine declaratia formulata luna trecuta, conform careia Castro se afla intr-o perioada postoperatorie de recuperare si ca nu are cancer. El declarase la 26 decembrie ca liderul cubanez se simte "fantastic de bine" datorita tratamentului.
Castro, care a preluat conducerea Cubei in 1959, nu a mai fost vazut in public de la 26 iulie. El a cedat puterea fratelui sau, Raul, cinci zile mai tarziu, "cu titlu provizoriu" alimentand comentariile conform carora starea sa este atat de grava, incat este posibil sa nu se mai intoarca niciodata la conducere.Oficialii americani considera ca liderul havanez este bolnav de cancer in ultimul stadiu, insa chirurgul spaniol Garcia Sabrido, a precizat, dupa vizita din decembrie, ca Fidel Castro nu are cancer si ca s-ar putea intoarce la guvernarea tarii daca se va recupera complet in urma operatiei. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.