Locurile cele mai fierbinti de pe glob in materie de distractie pentru lunile ce urmeaza sint puse pe tapet intr-un calendar esential.

Primul eveniment este Ati Atihan in Filipine, care a inceput deja si se intinde pe o perioada de doua saptamini. Ziarul britanic „The Guardian", realizatorul agendei magice, spicuieste din meniul paradei de carnaval: costume extravagante, care alegorice decorate somptuos si o legiune de participanti inversunati. Sirene te insotesc peste tot si te pun sa bei cantitati ridicol de mari de rom pina ce-ti pierzi echilibrul. Daca te mai tin balamalele, pe la sfirsit de februarie si inceput de martie esti ademenit la carnavalul de cinci zile de la Rio. Inhibitiile trebuie lasate la aeroport, sfatuiesc editorii insulari: „Nu trebuie sa-ti faci griji daca nu stii sa dansezi samba la fel de sexy si non-stop precum o fac localnicii; exista mai rele lucruri pe lume decit sa fii invatat de un brazilian cum sa dai din solduri".

Amsterdam da tonul european

Holi, in India, este urmatoarea destinatie din calendar pentru cele cinci zile de vibratii desfasurate intre lunile februarie si martie. La origine o sarbatoare hindusa a apropierii recoltei, Holi e un festival al culorii, cu „dusuri" bruste de pudre in toate nuantele si baloane de apa in plina figura cadorisite de la temiricine.

Ziua reginei Beatrix a Olandei, sarbatorita pe 30 aprilie, este, in fine, momentul cel mai prielnic si nebun sa ajungi la Amsterdam, considera jurnalistii britanici. Populatia capitalei, mare iubitoare de petrecere, isi recupereaza strazile, parcurile si celebrele canale din mina turistilor. Regulile sint doua: sa te imbraci cit mai ridicol cu putinta (portocaliu, daca este de unde), si sa bei suficienta bere incit sa nu-ti mai pese de nimic.