Adunarea Generala din Giulesti a decis o majorare de capital de 700.000 de euro, afaceristul grec promitind investitii.

Noul an a adus, cel putin declarativ, consensul in actionariatul Rapidului. Dupa o jumatate de an de contre intre patronul George Copos si actionarul minoritar Jean Valvis, cei doi au ajuns, la finalul Adunarii Generale de luni seara, la sentimente mai bune. Fostul vicepremier a fost de acord cu principala doleanta a lui Valvis - realizarea unui audit financiar -, care l-a tinut pe omul de afaceri departe de investitiile intr-o „gaura neagra". „Propunerea mea de consens, pe care am facut-o in vara, a fost in sfirsit acceptata. Domnul Copos mi-a promis si a acceptat auditul financiar (n.r. - la AFC Rapid) pentru ultimii trei ani, respectiv 2004, 2005, 2006. In urma acestui audit financiar, voi veni si eu cu investitiile serioase la Rapid. Sint mai multe sute de mii de euro care vor fi injectati imediat", a declarat Jean Valvis.

Bani pentru Sportul Studentesc

Dupa ce a ratat precedenta majorare de capital din vara, ceea ce a dus la scaderea ponderii de actiuni din cadrul societatii, Jean Valvis este dispus sa „recopereze", luni seara luindu-se decizia unei masuri similare. „Pentru prima oara, in Adunarea Generala de luni s-a respectat si dorinta actionarilor minoritari. Se va face o majorare de capital de 700.000 de euro pentru a acoperi anumite obligatii de tip curent catre stat si catre trezorerie. De asemenea, prin aceasta majorare se vor achita si restantele financiare catre Sportul Studentesc pentru jucatorii Ionut Mazilu si Costin Lazar.

In urma majorarii de capital se va acoperi si bugetul de exploatare, dar se vor alimenta mai ales investitiile pentru infrastructura", a completat Jean Valvis.

Dupa ce l-a numit „cal troian", si Copos si-a reconsiderat pozitia fata de Jean Valvis. „E un om care iubeste Rapidul. Il inteleg ca e suparat ca are prea putine actiuni, dar daca vrea sa aiba mai multe, sa vina sa participe la majorarea de capital social", sustine fostul vicepremier. Beneficiarul si artizanul transformarii clubului in societate pe actiuni au avut un lung sir de dispute, centrate in principal pe seama auditului financiar. In vara, Valvis a acuzat lipsa de transparenta a lui Copos - care n-a fost de acord cu doleanta presedintelui LaDorna chiar daca acesta s-a oferit sa plateasca din propriul buzunar.

Rapidul, dator la firmele lui Copos

De altfel, Valvis l-a acuzat pe patronul Rapidului ca ascunde datoriile clubului fata de propriile firme. „Nu vom sti niciodata citi bani a bagat la Rapid domnul Copos. Si nu vom afla nici cit este datoria pe care clubul o are fata de firmele sale. Pe 3 iulie, numai dobinzile erau de 700.000 de euro", spunea in vara Valvis, care a sustinut ca George Copos a solicitat o majorare de capital tocmai pentru a mai recupera o parte dintre acestea. In plus, datoriile clubului la bugetul de stat se cifrau, la nivelul lunii septembrie 2006, la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Vasile Maftei a fost invins de cirnati Chiar daca antrenorul Razvan Lucescu a anuntat amenzi drastice pentru depasirea greutatii dupa sarbatori, capitanul Vasile Maftei (foto) n-a tinut cont de dieta. „Nu cred ca sint probleme cu greutatea. Eu am mincat de toate, sarmale, cirnati. N-am tinut post, de ce sa tin? Nu m-am gindit deloc ca o sa vin gras la pregatire. Mi-am vazut de mincarurile care erau pe masa si atit", a declarat Maftei. La vizita medicala de ieri, n-au existat insa probleme cu cresterea in greutate, Costin Lazar avind chiar cu doua kilograme mai putin. Altfel, situatia lui Karamian nu s-a lamurit inca, armeanul refuzind propunerea lui Copos de 70.000 de euro pina in vara, plus 900.000 de euro pentru trei ani, in cazul in care Rapid se califica in Liga Campionilor. In schimb, directorul tehnic Grigore Sichitiu a fost ieri in Grecia pentru o ultima runda de negocieri pentru aducerea lui Grozdanovski, in urma careia jucatorul va veni la Rapid. (F.D.)