Eurodeputatii PRM vor face posibila constituirea unui grup parlamentar extremist - acesta este primul cadou al Romaniei pentru UE, dupa cum titreaza „The Guardian".

Neintelegerile dintre liderii de extrema dreapta au facut imposibila, pina acum, intrunirea numarului minim de 19 deputati. Decizia lui Corneliu Vadim Tudor de a se alatura initiatorilor face posibila aparitia noului grup parlamentar. Urmind a se numi fie „Europa strabunilor", fie „Identitate, Suveranitate si Traditie", grupul va promova o politica antiimigratie, se va pronunta impotriva aderarii Turciei la UE, a Constitutiei europene si a „tendintei catre un guvern central". „Ne coalizam din necesitate. Supravietuirea nu este posibila decit intr-un grup politic", a declarat deputata Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului italian, cu referire la faptul ca parlamenarii neafiliati la un grup nu pot primi fonduri si nici functii in cadrul Parlamentului European.

Companie selecta

„Creierul" din spatele noului grup este austriacul Andreas Moelzer, un opozant al aderarii Romaniei la UE si ideologul celebrului Jörg Haider. Presedinte va fi francezul Bruno Gollnisch, un profesor universitar care asteapta verdictul justitiei, dupa ce a fost judecat pentru negarea Holocaustului. Dimitar Stoianov, reprezentantul Bulgariei in „Europa strabunilor", a declarat deja ca in tara sa sint „tiganci mai frumoase", deranjat de o deputata de etnie roma din Ungaria. „Le poti cumpara de neveste inca de la 12 ani, cu 5.000 de euro", a completat Stoianov. La acestia se adauga cei cinci deputati ai PRM, partid catalogat de cotidianul britanic drept „antimaghiar, antisemit si anti-tigani".