Fulgerul globular, Luna albastra, bombele de gheata sau diavolii de foc fac parte din topul celor mai stranii fenomene naturale.

Ca si cum tornadele sau valurile uriase nu ar fi de ajuns, natura ne surprinde uneori cu fenomene mult m
Fulgerul globular, Luna albastra, bombele de gheata sau diavolii de foc fac parte din topul celor mai stranii fenomene naturale.

Ca si cum tornadele sau valurile uriase nu ar fi de ajuns, natura ne surprinde uneori cu fenomene mult mai stranii. Fulgerul globular, monstrii marini sau broastele care pica din cer dau consistenta topului celor mai ciudate zece fenomene meteo, realizat de LiveScience. Dincolo de legenda biblica, ploaia cu pesti, serpi si broaste (locul 1) a fost atestata din California pina in India, fenomenul fiind cauzat de trombele uriase de apa care trag spre nori apa din lacuri sau oceane cu tot cu vietatile ratacite prin acele ape.

Daca ploaia cu amfibii nu mai este de mult o enigma pentru stiinta, nu acelasi lucru se poate spune si despre fulgerele globulare (locul 3), care se ivesc in timpul furtunii si sfirsesc printr-o explozie violenta. Pina in prezent nu exista nici o explicatie stiintifica pentru "mingile de foc", observa cei de la LiveScience. Mergind mai departe pe firul topului, vedem ca cerul se aprinde, si el, uneori, fapt cauzat de praful sau de nisipul transportat pina la norii de ploaie. Iar daca priviti spre bolta cind lumina soarelui este refrac-tata de fragmentele inghetate din nori, veti avea surpriza sa vedeti Soarele "triplu" (locul 4). Tot o iluzie optica are loc si in cazul monstrilor marini (locul 6). Cu gituri alungite si mugete inspaimintatoare, ei se nasc din micile trombe care apar deasupra apei incalzite si dau nastere unor pilnii de apa ce suiera si bolborosesc mai putin prietenos. Aceiasi fiori pot fi treziti si de "diavolii de foc", niste "serpi" in flacari ce se contorsioneaza in atmosfera incalzita de deasupra padurilor incendiate. Printre alte ciudatenii din top se mai afla bombele de viata (locul 10), Luna albastra (datorata filtrarii luminii prin cenusa din atmosfera), focurile dansatoare de la St. Elmo si jeturile de lumina albastra ori rosie din timpul furtunilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.