In prealabil, in cursul acestei saptamani, va avea loc o consultare la nivel de experti, la care vor participa specialisti din mediul academic, reprezentanti ai societatii civile, specialisti in afaceri europene si din domeniul economic. Acestia vor
In prealabil, in cursul acestei saptamani, va avea loc o consultare la nivel de experti, la care vor participa specialisti din mediul academic, reprezentanti ai societatii civile, specialisti in afaceri europene si din domeniul economic. Acestia vor analiza proiectul propus de Guvern si vor prezenta propriile lor contributii la acest document, informeaza Palatul Victoria.
Proiectul Strategiei pentru perioada post-aderare elaborat la nivelul Guvernului a fost transmis liderilor partidelor parlamentare pentru analiza, in data de 20 decembrie 2006. Tariceanu declara, cu acest prilej, ca doreste realizarea unei dezbateri publice oneste asupra Strategiei, la care sa participe si sa contribuie puterea, opozitia si societatea civila.
PSD ameninta cu motiune de cenzura
Presedintele PSD, Mircea Geoana (foto), a declarat, ieri, ca social-democratii isi mentin intentia de a depune o motiune de cenzura daca Executivul nu va prezenta in Parlament strategia post-aderare si a criticat faptul ca PD si PNL au anuntat separat ca vor prezenta un astfel de document. Presedintele PSD a acuzat Executivul ca nu a elaborat o astfel de strategie, afirmand ca, in lipsa acesteia Romania a pierdut in primele opt zile de dupa aderarea la Uniunea Europeana 64 de miliarde de euro, adica 8 miliarde pentru fiecare zi. Lipsa unei strategii post-aderare a fost criticata si de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a caracterizat drept "brambureala totala" faptul ca principalele partide care formeaza Guvernul, PNL si PD, au anuntat, separat, ca vor elabora un astfel de document. El s-a aratat reticent in a comenta pe marginea initierii de catre PSD a unei eventuale motiuni de cenzura. (O.B., R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.