Tribunul nu mai primeste ponturi de la fostii securisti. Ultimul circ provocat de Vadim Tudor si intrarea Romaniei in Uniunea Europeana: semnalul ca scapa cine poate.

Alesul lui Dumnezeu, cum vrea sa para, Gigi Becali s-a scapat, cu citeva luni in urma, dezvaluind ca are propriul sau serviciu de informatii. Termenul potrivit probabil ca ar fi fost „retea de informatori", dar asta suna prost pentru cineva care vrea sa ajunga si alesul romanilor, ca presedinte.

Intelectualii cu care Becali se lauda ca ii garnisesc partidul n-au stat degeaba. Va amintiti profetia lui Dan Pavel, pe cind mai parea politolog independent? Va aparea o noua forta politica in stare sa dezamorseze extremismul PRM-ului si sa il lase de izbeliste pe Corneliu Vadim Tudor. Cind s-a aflat care e aceasta forta, Dan Pavel a recunoscut, cam cu jumatate de gura, ca e consilierul ei, adica al lui Gigi Becali, incit n-a mai putut scoate capul, aproape un an, pe strada analistilor politici, fara sa rida confratii de el. Intre timp, chipurile, Dan Pavel s-a despartit de Becali, dar profetia lui e pe cale sa se adevereasca. El si altii ca el l-au ghidonat pe acest patron de partid, incit sa-i ia fata lui CV Tudor, dar si pentru a deveni mai mult decit putea Tribunul sa ajunga.

Becali l-a lasat in spate pe CV Tudor din ziua cind, in loc sa plinga revoltat de soarta romanilor ramasi fara locuinte, dupa inundatii, a construit citeva zeci de case din banii lui. Lovitura coplesitoare pe care Gigi i-a dat-o lui Vadim a fost insa aceea prin care l-a lasat fara sprijinul Bisericii, bagind bani, nu vorbe, in proiectele Bisericii Ortodoxe si dovedind ca are, la o adica, forte de asalt pentru a sprijini mihnirile BOR impotriva „pretentiilor" homosexualilor cu parada lor in Bucuresti. Cu acel prilej, „alesul lui Dumnezeu" a dovedit ca poate provoca miscari de strada mult mai violente decit ar fi visat Tribunul, dar fara a se lauda ca le-a instigat, ci doar declarindu-si multumirea crestina ca ele au avut loc. De ce nu a incercat SRI atunci sa-si puna antenele in miscare, pentru a afla de unde se trag violentele de strada impotriva defilarii homosexualilor? Probabil ca din acelasi motiv pentru care a tacut pe vremea cind sustinatorii lui CV Tudor provocau scandaluri in tribunale, sau cind PRM sustinea pe fata ultimele doua mineriade ale lui Miron Cozma.

De vreo citeva luni incoace, ponturile securistice de presa pe care le primea „Romania Mare" si pe care le scotea in fata CV Tudor sub pseudonimul Alcibiade aproape ca au disparut. Securistii fosti si sereistii care il tineau in brate pina mai ieri nu mai cred in el. Tribunul fabuleaza in compensatie, mintind pentru a-si apara pielea, cu aceeasi frenezie ca in vremurile sale bune, cind era sustinut si de securisti aproape pe fata si, discret, de Ion Iliescu si de partidul sau.

Intrebarea e care dintre cei despre care CVT minte azi se tem sa-l dea chiar si acum in judecata si mai ales de ce?