Trustul de presa Ringier a inregistrat marca „Scinteia" la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Elvetienii au dreptul sa foloseasca titlul din portofoliul Partidului Comunist Roman pina in 2015, insa scopurile in care acesta va fi utilizat ramin inca un mister. Potrivit OSIM, cererea Ringier a fost aprobata pentru activitati care nu au nimic in comun cu presa scrisa sau cu audiovizualul.

„Pot sa foloseasca marca numai in conformitate cu Aranjamentul de la Nisa, care imparte ocupatiile in mai multe categorii. In acest caz e vorba despre clasa 9, adica: aparate stiintifice, nautice, fotografie, geodezie, de cinematografie, de cintarire, de masurare, de control, instrumente de distribuire si de transformare a curentului electric, si despre clasa 36, care permite activitati in domeniile: asigurari, afaceri monetare, financiare si imobiliare", spune Valeriu Geambazu, reprezentant OSIM. Conducerea trustului nu a putut fi contactata pentru a dezvalui planurile de afaceri in care va fi implicat titlul „Scinteia".

Grigore Cartianu, redactor-sef adjunct la „Evenimentul zilei", se arata incintat de posibilitatea relansarii ziarului PCR: „Oricine ar avea drepturile asupra unui titlu precum «Scinteia» ar face o miscare de marketing foarte buna, pentru ca titlul contine din start o mare doza de publicitate si o mare cota de interes pentru publicul roman".