Liderii PNL au parafat ieri, in Delegatia Permanenta, noile prevederi statutare ce vor fi supuse spre aprobare Congresului, la sfarsitul saptamanii. Surse din partid ne-au dezvaluit cateva dintre modificarile aduse "Bibliei" liberalilor. Astfel, ince
Liderii PNL au parafat ieri, in Delegatia Permanenta, noile prevederi statutare ce vor fi supuse spre aprobare Congresului, la sfarsitul saptamanii. Surse din partid ne-au dezvaluit cateva dintre modificarile aduse "Bibliei" liberalilor. Astfel, incepand cu saptamana viitoare, orice penelist are obligatia "sa nu exprime public luari de pozitie contrare deciziilor sau hotararilor organismelor statutare" ale partidului. Nici reprezentantii de frunte nu sunt scutiti de noile reguli, pentru ca "membrilor Grupului Parlamentar le este interzisa exprimarea in Parlament a unei pozitii divergente liniei politice a partidului".
Cum poti sa zbori din partid
Articolul referitor la pierderea calitatii de membru al PNL va fi imbogatit cu un nou alineat, sustin sursele citate. Astfel, poti sa pierzi carnetul de penelist prin simpla "aderare la" sau sustinere publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice. Sanctiunea excluderii unui membru din PNL se poate aplica inclusiv in situatia in care respectivul formuleaza "declaratii publice impotriva hotararilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelurile sau impotriva conducerii partidului la toate nivelurile". Daca o persoana a fost dovedita ca fiind colaborator, informator sau ofiter al fostei Securitati, i se va arata, de asemenea, usa. La fel ca pana acum, cel dat afara poate face cerere de reinscriere in PNL dupa trecerea unei perioade de minimum un an de la excluderea sa. Noutatea este ca, in aceasta situatie, "Delegatia Permanenta poate acorda derogari". Sursele noastre ne-au precizat ca prevederile amintite reprezinta transpunerea in Statut a rezolutiilor emise de conducerea PNL in perioada "defectiunii Stolojan" sau a "dosariadei".
Cursa pentru vicepresedintie
Tot ieri, Comitetul Executiv al PNL a stabilit domeniile de care se vor ocupa viitorii sapte vicepresedinti politici ai partidului: strategie politica, mediu de afaceri, relatii internationale, afaceri europene, imagine si comunicare publica, relatii institutionale si relatii cu societatea civila. Potrivit unor surse, cea mai importanta functie de vicepresedinte, pentru strategie politica si relatii cu alte partide, ar putea fi ocupata de liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu. Pentru functia de vicepresedinte la mediul de afaceri se anunta drept candidati Varujan Vosganian si Teodor Atanasiu, iar vicepresedintele pentru relatii internationale ar putea fi ales Mihai-Razvan Ungureanu sau Teodor Melescanu. Sebastian Vladescu ar putea ocupa functia de vicepresedinte pentru afaceri europene, Ludovic Orban ar opta pentru domeniul imaginii si comunicarii, iar Norica Nicolai pentru relatia cu societatea civila. A mai fost stabilita de asemenea o functie de vicepresedinte pentru relatiile institutionale, fiind eliminata cu aceasta ocazie functia de vicepresedinte organizatoric. In ce priveste vicepresedintii pe regiuni, pentru Moldova ar putea candida Cristian David, la concurenta cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache. Pentru regiunea de sud-est, vor candida Victor Paul Dobre si Puiu Hasotti. Pentru regiunea nord-vest, ar putea candida Marius Nicoara si Cornel Popa. Pentru regiunea de vest, Dan Radu Rusanu pare a fi unicul candidat, iar pentru sud-vest un candidat cu sanse de castig este Mihai Voicu. Propunerile de domenii pentru functiile de vicepresedinti politic au fost supuse tot ieri dezbaterii Delegatiei Permanente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.