Dupa ce s-a preluat patentul PSD cu 15 vicepresedinti, pentru a nu crea tensiuni in partid, liberalii au gasit si solutia rezolvarii duelului Melescanu-Ungureanu.

Delegatia Permanenta a PNL - practic, repetitia generala de dinaintea congresului extraordinar - a stabilit ieri domeniile pentru postu-rile de vicepresedinti nationali. Pentru a evita o eventuala concurenta (cu consecinte nefaste) intre Mihai Razvan Ungureanu (foto) si Teodor Melescanu, viitorul statut al PNL va cuprinde doua posturi de vicepresedinti cu atributii externe. Unul se refera la „relatiile internationale", si aici favorit este Melescanu, iar celalalt la „afaceri europene" si este rezervat pentru Ungureanu. Prin aceasta gaselnita se impaca ambii „externisti" ai partidului. Daca Ungureanu nu ar fi obtinut sufragiile intr-o lupta directa cu Melescanu, ar fi existat riscul sa plece la platformisti. Orban raspunde de imagine

Adversarii PNL vor avea un nou motiv de atac, si asta pentru ca Ludovic Orban este principalul favorit la functia de vicepresedinte pentru imagine si comunicare. Celelalte domenii sint: politic - Crin Antonescu, principalul favorit, mediu de afaceri - Varujan Vosganian, relatii cu societatea civila - Norica Nicolai, si relatii institutionale - Victor Dobre sau Dan Motreanu.

Pentru functiile de vicepresedinti pe „euroregiuni" se vehiculeaza urmatoarele candidaturi: Romeo Stavarache si Cristian David - regiunea de nord-est, Puiu Hasotti - Dobrogea, Cornel Popa si Marius Nicoara - nord-vest, Dan Radu Rusanu - vest, Eugen Nicolaescu - Transilvania, Mihai Voicu - Oltenia, Adrian Miutescu - Muntenia, si Mircea Ciopraga, Mihai Georgescu - Bucuresti-Ilfov. Perioada de depunere a candidaturilor se incheie joi dimineata.