O pana de curent de jumatate de ora a paralizat traficul in Bucuresti. Totodata, activitatile mai multor institutii au fost blocate.

Alimentarea cu energie electrica a unei parti insemnate a Capitalei a fost intrerupta ieri, la amiaza. Metrourile au ramas blocate, zeci de semafoare nu au mai functionat, iar mijloacele de transport in comun au fost si ele afectate. Conform informatiilor oferite de agentii de circulatie, tramvaiele ramase pe sine in mijlocul intersectiilor au reprezentat cea mai mare problema in timpul penei de curent. Zona Obor, Casa Presei, Aeroportul Baneasa, dar si Piata Dorobanti, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Bucur Obor, Soseaua Colentina, Calea Victoriei si zona Garii de Nord au fost cele mai afectate, sute de masini raminind blocate.

Transformator ars

Pana de curent din Capitala a paralizat si circulatia metroului, garniturile de metrou aflate pe traseu reusind totusi sa ajunga in statii. „Tensiunea s-a pastrat cinci minute dupa intreruperea iluminatului in statie, fapt ce a permis trenurilor sa ajunga in statii si sa debarce calatorii", a explicat Liviu Soava, director Metrorex. "Avaria a fost remediata. Cauza a fost defectarea unei statii de transformare din zona Obor", a declarat Mircea Patrascoiu, directorul Electrica Muntenia Sud.

Intreruperea furnizarii energiei electrice a afectat si activitatea mai multor companii si institutii de stat.