Marile evenimente si stirista Primei TV: la Revolutie a fost trimisa dupa piine, iar la caderea Turnurilor Gemene gatea snitele.

Exista stiri care va influenteaza viata?

E mult spus ca exista astfel de stiri. Cel mult imi dau o stare de moment, o stare ce poate dura citeva zile.

Unde ati fost la Stirile acestea mari? La Revolutie, de exemplu?

La Revolutie aveam 14 ani si ma intorsesem de la scoala si mama plingea de bucurie la televizor si m-a trimis la piine, printre muncitorii care veneau spre centrul orasului si zgomotul de elicoptere. Tin minte ca o doamna draguta mi-a luat piine, ca sa nu stau la coada, si asa am venit mai repede acasa.

La caderea Turnurilor Gemene unde ati fost?

In Washington. Ma apucasem sa gatesc, in dimineata aia, snitel cu piure. Eram impreuna cu fostul meu sot, care a ramas in America dupa aceea. Am fost sunata de o prietena care mi-a spus sa ma uit la televizor. Mi-am aprins o tigara si al doilea avion a lovit. Am stat pina la 3-4 dimineata la televizor. Fara legatura cu evenimentul, m-am intors definitiv in Romania dupa citeva zile.

Ce eveniment istoric va e pe plac?

Istoria moderna si contemporana nu mi-au fost niciodata pe plac. Mie imi place istoria Frantei, perioada lui Ludovic al XIII-lea, al XIV-lea. Probabil fiindca tatal meu mi-a pus Alexandre Dumas in mina la 8-9 ani.

Din istoria noastra?

Vlad Tepes, dar nu pentru chestia cu Dracula. Mi s-a parut un tip foarte just, iar noi, romanii, sintem asa cum sintem. E nevoie de cineva sa puna un pic de ordine.

Sinteti formatata pe stiri?

Nu, nu cred. Cred ca as putea prezenta orice, dar stirile sint stilul meu. Lucru care este foarte ciudat, fiindca mereu am crezut in predestinare. Cind eram mica, tin minte si acum, ma uitam la Cornelius Rosiianu si la Paul Soloc, crainicii TVR, si cind aveam 8 ani spuneam ca vreau sa fiu ca ei, cind voi fi mare. Mama stia ca nu pot fi, avind un defect teribil de dictie, graseiam, vorbeam cu un r" infiorator. Era clar ca nu aveam vreo sansa, dar uite ca, incet-incet, am ajuns la stiri. Bine, alaturi de prezentator de stiri, mai voiam sa fiu medic veterinar si cintareata de opera. Trei chestii absolut diferite.

Stiri prezentati, cu un cintaret de opera ati fost casatorita.

Da. Am studiat canto clasic. Si am cinci ciini si o pisica. Le-am incercat pe toate. Mi-a iesit chestia asta cu stirile.

Ce emisiune v-ar prinde?

Nu as putea sa ma gindesc cite puncte de rating am facut din suferinta lui x sau a lui y. Nu mi-ar placea. Cred ca as face o emisiune de politica externa. Si asta as face fiindca mi-e la indemina, fiind si redactor la Externe.

Dar e fara rating.

Eu cred ca televiziunea, pe linga un scop informativ, are si un scop educativ. Poate pina la urma romanii vor lasa deoparte telenovelele si crimele si vor vedea ca sint lucruri mai importante, care dezvolta altfel, largesc un pic.