Patronii celebrului motor de cautare ofera angajatilor pina si servicii de masaj.

Proprietarul celui mai utilizat motor de cautare pe Internet, compania Google, ocupa prima pozitie intr-un clasament al celor mai agreati angajatori din Statele Unite, din perspectiva salariatilor, top publicat anual de revista „Fortune" si preluat de Reuters. Urmatoarele doua pozitii sint ocupate, in ordine, de firma de biotehnologie Genentech, liderul american al anteriorului clasament, publicat la inceputul anului 2006, si lantul de supermarketuri Wegmans Food Markets.

Interviuri cu 100.000 de oameni

Avansul Google in virful topului celor mai buni 100 de angajatori, ajuns la cea de-a zecea editie, a fost stimulat de oferta larga de facilitati acordate angajatilor, care include servicii de curatatorie si auto, abonamente la bazine de inot si la masaj, precum si servicii medicale la locul de munca, relateaza „Fortune".

La realizarea studiului, furnizat de Institutul celor mai bune locuri de munca, din San Francisco, au fost intervievati 105.000 de angajati de la 446 de companii. Doua treimi din punctajul acordat companiilor reflecta opinia angajatilor despre echipa de management, satisfactia pe care o resimt la locul de munca si relatiile de colegialitate. In continuare, datele furnizate de firme in legatura cu salariile si beneficiile acordate angajatilor, factorul demografic, filosofia de management, dezvoltarea sistemului comunicational si oportunitatile de dezvoltare sint elementele care au fost luate in considerare la realizarea clasamentului. Aproape o treime dintre cele 100 de companii incluse in top asigura servicii de ingrijire a copiilor la locul de munca.

In prezent, 82 de companii asigura servicii de telecomunicatii pentru angajati, spre deosebire de numai 18 firme in urma cu zece ani.