In playlistul din aceasta saptamina, „Cotidianul" a ales „The Information", ultimul album al lui Beck, pentru faptul ca nu seamana doua piese intre ele si pentru designul original al copertei.

Cind spui Beck, toata lumea se gindeste invariabil la hitul „Loser", foarte putin reprezentativ pentru stilul eclectic, „postmodern chic", al solistului. Si e pacat, pentru ca multi habar n-au ca fredoneaza si alte piese fara sa stie cui ii apartin. Ultimul album a fost lansat in octombrie 2006 si nu seamana cu nici unul dintre celelalte, desi este fidel amalgamului pop, trip-hop, indie, funk-rock si rap caracteristic. O data cu „The Information", Beck a descoperit imensul potential de marketare a Internetului. Asa ca puteti asculta piese de pe acest album direct de pe site-ul sau. In plus, a pus videoclipurile pe MySpace inainte de lansarea albumului. Albumul este multimedia, fiecare piesa avind atasat un fisier video cu imagini din cele mai diverse, de la oameni care danseaza rap costumati in ursi pina la arme folosite pe post de chitare. Coperta mizeza de data asta pe minimalism dus la extreme, avind doar un soi de logo al solistului si un set de stikere pe care ascultatorul le poate folosi sa personalizeze designul albumului, pe ideea de „self-made artwork".

Daca cineva m-ar intreba cum cinta Beck, cu siguranta i-as da sa asculte „Elevator Music", prima piesa de pe acest album, in care se reflecta noile influente muzicale, dar este perfect coerenta cu genul rock-rap care l-a consacrat. In afara de faptul ca este perfect reprezentativa pentru soundul general al solistului, „Elevator Music" este, cu siguranta, in top 5 cele mai bune piese Beck, alaturi de urmatoarele doua, „Think I’m in Love" si „Cellphone’s Dead". Desi nu este genul de album pe care veti dansa in noptile de clubbing din aceasta iarna, cum a fost cazul albumelor „Midnight Vultures" sau „Odelay", „The Information" se muleaza perfect pe stilul, mood-ul culturii iPod. O cultura pe care Beck o anticipa inca de acum 10-15 ani.