Desi spunea ca pretioasele obiecte din aur vor ajunge in tara inainte de Craciun, Virgil Nitulescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) a anuntat ca abia ieri "o delegatie formata din reprezentanti ai MCC, ai Politiei s
Desi spunea ca pretioasele obiecte din aur vor ajunge in tara inainte de Craciun, Virgil Nitulescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) a anuntat ca abia ieri "o delegatie formata din reprezentanti ai MCC, ai Politiei si ai altor autoritati", a plecat spre Germania pentru a recupera bunurile de tezaur. El a mai precizat ca, "in cel mai bun caz", delegatia se va intoarce in Romania luni seara. Cea de-a cincea bratara, descoperita de politia franceza la standurile Expozitiei Bienale de la Grand Palais din Paris, va fi supusa unei noi expertize, la solicitarea unui judecator din Franta. "Cea de-a cincea bratara va fi supusa unei noi expertize pe 15 ianuarie si vom vedea daca ea poate sa vina imediat in tara. Bratarile din Germania au fost expertizate deja de specialisti romani", spunea, in decembrie 2006, Virgil Nitulescu, citat de Mediafax. El a precizat atunci ca MCC va incerca sa recupereze banii folositi pentru rascumpararea bratarilor de la cei care sunt acuzati ca au furat aceste obiecte. Potrivit ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, valoarea unui singur obiect de acest gen, care cantareste circa un kilogram, este estimata la 1,5 milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.