Aparatorii considerand ca asupra fostului presedinte au fost comise abuzuri atat inainte, cat si dupa executie, relateaza cotidianul ebraic Yediot Aharonot, citat de mass-media internationale. Una dintre avocate a anuntat ca va da in judecata autorit
Aparatorii considerand ca asupra fostului presedinte au fost comise abuzuri atat inainte, cat si dupa executie, relateaza cotidianul ebraic Yediot Aharonot, citat de mass-media internationale. Una dintre avocate a anuntat ca va da in judecata autoritatile irakiene pentru ca le-au permis lui Abdel Aziz al-Hakim si Moqtada al-Sadr, inamici cunoscuti ai lui Saddam, sa asiste la scena spanzurarii. Ea a precizat ca va solicita instantei sa autorizeze deshumarea si autopsierea cadavrului fostului presedinte, pentru a identifica eventuale abuzuri comise asupra acestuia. Se pare ca demersul avocatilor lui Saddam ar avea drept scop sa amane executia fratelui presedintelui defunct, Barzan al-Tikriti, si al fostului presedinte al Tribunalului revolutionar irakian Awad al Bander (foto), condamnati, de asemenea la moarte, pentru crime impotriva umanitatii, in dosarul Dujail. Un baietel algerian in varsta de 12 ani a fost spanzurat de catre colegii sai, intr-un joc in care acesta interpreta rolul lui Saddam Hussein.Tragedia s-a produs in satul Oued Rihou, din vestul Algeriei, la doua zile dupa executarea, la 30 decembrie 2006, a fostului sef de stat irakian. Copilul a intrat in stare de soc, dar, conform presei britanice, se pare ca a scapat cu viata. Alte trei cazuri similare, soldate cu decesul copiilor care au incercat sa imite scena executiei, au fost semnalate cu cateva zile in urma in India, Statele Unite si Pakistan. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.