Analizand evenimentele politice care au avut loc anul trecut, Gazda Zoltan a mai aratat ca UCM "a comentat de pe margine" si nu a existat ca voce la nivel national, activitatea publica a organizatiei fiind comparata cu a jucatorilor care nu evolueaza
Analizand evenimentele politice care au avut loc anul trecut, Gazda Zoltan a mai aratat ca UCM "a comentat de pe margine" si nu a existat ca voce la nivel national, activitatea publica a organizatiei fiind comparata cu a jucatorilor care nu evolueaza pe teren, ci doar comenteaza de pe margine. "UDMR a tradat toate telurile natiunii maghiare prin servirea Guvernului roman, pentru liderii UDMR a fost mai important sa-si vada membrii de frunte in scaunele puterii. Reprezentarea comunitatii maghiare niciodata nu a decazut atat de mult, cu toate acestea in problemele de strategie nationala noi (UCM- n.r.) am militat pentru dialog, dar fara succes", a criticat liderul UCM, citat de Mediafax. Pe de alta parte, Zoltan a mai spus ca retrospectiva anului 2006 este plina de nerealizari in ceea ce priveste activitatea organizatiei nationale a UCM, in schimb cea a organizatiei teritoriale Scaunul Sfantu Gheorghe poate fi calificata pozitiva. "Trebuie sa analizam activitatea UCM cu doua masuri. In timp ce activitatea organizatiei nationale practic nu a existat, cea a organizatiei teritoriale Scaunul Sfantu Gheorghe este una pozitiva. Am reusit sa adunam semnaturile care ne reveneau pentru inregistrarea partidului. Din nefericire, partidul inca nu exista din cauza lipsei semnaturilor din Capitala", a mai aratat Gazda. Referindu-se la meritele organizatiei locale a UCM, el a vorbit despre sprijinul pe care aceasta l-a acordat organizarii referendumului intern, neoficial, privind autonomia teritoriala din zona orasului Baraolt. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.