Legea, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, prevede ca trusoul pentru nou-nascut se acorda o singura data, la iesirea din maternitate, pentru fiecare bebelus. Limita valorii trusoului pentru nou-nascut, respectiv 150 de lei, se actualizeaza p
Legea, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, prevede ca trusoul pentru nou-nascut se acorda o singura data, la iesirea din maternitate, pentru fiecare bebelus. Limita valorii trusoului pentru nou-nascut, respectiv 150 de lei, se actualizeaza prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si a tarifelor. Cheltuielile vor fi suportate din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz. Pentru aplicarea prevederilor prezentei legi vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale. Pentru ducerea la indeplinire a prezentei legi se va constitui la nivelul judetelor si a municipiului Bucuresti o comisie alcatuita din prefect, presedintele Consiliului Judetean, primarii sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv ai comunelor, oraselor si municipiilor, alaturi de alte institutii, din protectia copilului, sanatate sau finantele publice. Comisia astfel constituita are obligatia sa urmareasca si sa verifice buna desfasurare a procesului de aprovizionare si conditiile igienico-sanitare privind distributia catre parinti a cosului pentru bebelus. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.