Regele Mihai si Regina Ana a Romaniei, insotiti de mai multi membri ai familiei regale, au vizitat ieri Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia. Delegatia regala a fost intampinata de IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia. Potrivit M
Regele Mihai si Regina Ana a Romaniei, insotiti de mai multi membri ai familiei regale, au vizitat ieri Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia. Delegatia regala a fost intampinata de IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia. Potrivit Mediafax, in cinstea oaspetilor clopotele lacasului au batut continuu timp de cateva minute. Regele Mihai si familia regala au vizitat apoi catedrala ortodoxa, IPS Andrei povestindu-le istoria lacasului, dar si cum au fost restaurate cele doua portrete din catedrala ale regelui Ferdinand si reginei Maria, care fusesera acoperite in timpul comunismului cu un strat de vopsea. Membrii familiei regale au avut apoi o intalnire de protocol cu Inalt Prea Sfintitul Andrei dupa care au plecat spre castelul Savarsin. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.