Posesia ilegala de droguri si cocktailul de medicamente servit la volan l-au adus pe Mike Tyson aproape de o coliziune cu masina serifului si apoi, pentru a treia oara, la inchisoare.

Pugilistul care a ocupat ani intregi prima pagina a ziarelor din toata lumea, Mike Tyson, incepe sa devina o prezenta obisnuita in penitenciarele din Statele Unite. La 14 ani de la executarea pedepsei pentru viol si la sase ani dupa ce a ispasit o pedeapsa de noua luni pentru brutalizarea a doua persoane aflate in trafic, fostul campion mondial al greilor si-a reamintit de viata de dupa gratii, de aceasta data intr-un alt stat si sub o noua acuzatie. Arestat intr-o localitate aflata la 16 km de Phoenix, dupa ce a fost la un pas de a produce o ambuscada cu masina serifului din statul Arizona, Iron Mike a fost gasit sub influenta unor substante antidepresive si stimulatoare, combinate cu canabis, asupra lui mai fiind gasite si trei doze de cocaina.

Dependent de droguri

Sportivul care avea sa scrie istoria boxului cistigind la doar 20 de ani titlul suprem la categoria supergrea, poreclit in urma faimei negative obtinute „cel mai rau om de pe planeta", a fost oprit de un echipaj de politie la putin timp dupa ce a parasit un bar de noapte din Scottsdale. Ofiterul care se ocupa de acest caz, sergentul Larry Hall, a tinut sa laude comportamentul lui Tyson, care a colaborat cu autoritatile si nu le-a facut probleme, „purtindu-se ca un adevarat gentleman". Tinut in arest pina la aparitia in fata Curtii, Tyson a fost eliberat, el recunoscind in prealabil ca este dependent de droguri si ca aceasta problema o poate rezolva numai cu ajutor specializat. El va fi tinut sub supraveghere pina la urmatoarea infatisare la tribunal, pe 16 ianuarie.

Baiatul rau al planetei

Aceasta arestare este ultimul incident din seria celor prin care Tyson s-a aflat fata in fata cu legea de cind a aparut in lumina ringului, la mijlocul anilor ’80. Detinatorul unui palmares impresionant, 50 de victorii, dintre care 44 terminate prin KO, si doar 6 infringeri, pugilistul american a fost implicat in tot felul de scandaluri marunte, problemele lui mari incepind insa in 1992, cind a fost condamnat ca a abuzat-o pe Miss Rhode Island, Desiree Washington. Eliberat dupa ce a executat trei ani, jumatate din pedeapsa initiala, Tyson continua goana dupa publicitatea negativa. La putin timp dupa gestul care i-a adus oprobriul intregii lumi, atacul in ring asupra urechii lui Evander Holyfield, Tyson este inchis din nou, in 1999, pentru brutalizarea a doua persoane, dupa producerea unui accident rutier. Desi a cistigat numai din box peste 150 de milioane de dolari, finalul carierei l-a gasit cu datorii de 30 de milioane de dolari si cu femei care il hartuiesc cu avocati pentru plata pensiei alimentare, astfel ca gratiile i-ar putea aduce linistea.