Liderul liberalilor din Parlamentul European, Graham Watson, explica intr-un interviu acordat postului public de radio de ce exista reticente pe piata muncii pentru romani.

Watson spune, printre altele, ca regreta restrictiile impuse romanilor pe piata muncii, de unele tari.

„Eu cred ca in cazul Marii Britanii nu erau necesare. Am integrat si integram cu succes oameni veniti din Polonia, din Ungaria, dar, daca va uitati in intreaga UE, puteti vedea ca Germania, Austria, Franta si alte tari nu au fost atit de deschise pentru a-i primi pe romani pe piata muncii. Este trist, pentru ca din aceasta cauza reforma in UE ar putea sa fie incetinita", considera Watson.

El a adaugat ca aceasta situatie a fost generata „de o influenta venita din partea partidelor de dreapta, dar si a unor ziare straine, occidentale, iresponsabile. S-a indus aceasta frica, aceasta temere ca ar putea fi vorba despre o invazie a romanilor in tarile vestice".

„Fatidicul" 20 de ani

Graham Watson este de acord cu previziunile exprimate intii de premierul Tariceanu si ulterior de Traian Basescu si crede si el ca vom atinge standardele UE in 20 de ani.

„Nu cred ca romanii se vor trezi miine dimineata si vor vedea ca lucrurile s-au schimbat radical in Romania", spune Watson, care desi atrage atentia ca romanii nu trebuie sa se astepte la o crestere peste noapte a salariilor, prognozeaza totusi cresteri, „cel mai accelerat in Bucuresti".