Francezul stabilit de zece ani la Timisoara va fi supravegheat de pe motocicleta de fratii mai mari, Etienne si Régis, care s-au inscris si ei in concurs.

Francezul François Vulliet a fugit de Uniunea Europeana in urma cu zece ani pentru a se stabili la Timisoara, oras in care si-a dezvoltat pasiunea pentru motociclete. Prima sa iesire la rampa a fost in urma cu doi ani, cind a participat, alaturi de Romeo Dunca, in cea mai dura competitie automobilistica, Raliul Dakar. In aceste zile, deja tureaza motorul in Portugalia, unde simbata se va da startul unei noi editii a competitiei din desert.

De data aceasta, François (34 de ani) va fi insotit printre dune de fratii sai mai mari, Etienne (40 ani) si Régis (38 de ani). Visul lor este sa treaca impreuna linia de sosire in capitala Senegalului, pentru a intra in istoria Dakarului. „Marii motociclisti ai desertului, Cyril Neveu, Gaston Rahier si altii, ne-au transmis pasiunea pentru aceasta competitie inca din copilarie", isi aminteste François, care si-a infiintat echipa sa proprie, Pulse Compet, special pentru astfel de concursuri.

Cei trei s-au antrenat in Tunisia in conditii extrem de dure, fara electricitate, fara linie telefonica, doar cu o sursa de apa calda pentru eliminarea stresului, dar mai ales a nisipului, de peste zi. „Eu cred ca Dakar este o competitie eliminatorie. Important este sa nu facem excese si sa profitam de greselile contracandidatilor pentru a urca in clasament. De fapt, ceea ce ma intereseaza este adrenalina. Si, bineinteles, sa-mi intrec fratii", explica pentru AFP liderul de virsta, Etienne, strategia din acest an.

Romania va fi reprezentata de Emanuel Gyenes, care face parte din echipa Moll Dakar. Primii dintre cei 8.696 de kilometri ai competitiei vor fi facuti simbata, intre Lisabona si Portimao, startul raliului fiind supravegheat de 540 de membri ai jandarmeriei portugheze, din cauza amenintarii teroriste.