Negocierile cu mai multi posibili investitori au continuat pana la sfarsitul saptamanii trecute, dar niciunul dintre acestia nu a prezentat o oferta pana la expirarea termenului limita de 31 decembrie, a declarat un purtator de cuvant al administratorului companiei, Martin Prager.
BenQ Mobile a solicitat, in septembrie 2006, declansarea procedurilor de faliment in cazul operatiunilor din Germania, care reprezinta cea mai mare parte a activitatilor sale, la un an dupa preluarea diviziei neprofitabile de telefonie mobila a grupului Siemens.
Deschiderea oficiala a procedurilor de insolventa ar putea avea loc in urmatoarele cateva zile.
O parte din cei 3.000 de angajati ai companiei si-ar putea pastra slujbele, daca vor exista investitori pentru unele dintre operatiunile BenQ Mobile.
BenQ Mobile a anuntat recent ca un investitor germano-american este interesat de preluarea productiei de telefoane mobile, unde lucreaza 700-800 de angajati.
Siemens a angajat 80 de muncitori de la BenQ si, incepand de luni, restul angajatilor vor fi platiti de o companie finantata de Siemens.
In cazul insolventei unei companii, investitorii pot prelua cele mai atractive active, dar nu sunt obligati sa isi asume vreo responsabilitate fata de forta de munca.