De la 1 ianuarie 2007 a intrat in vigoare hotararea Guvernului privind plata unor despagubiri pasagerilor curselor aeriene anulate sau intarziate. Compensatiile sunt cuprinse intre 250 si 600 de euro. Astfel, pasagerii ale caror zboruri au fost anula
De la 1 ianuarie 2007 a intrat in vigoare hotararea Guvernului privind plata unor despagubiri pasagerilor curselor aeriene anulate sau intarziate. Compensatiile sunt cuprinse intre 250 si 600 de euro. Astfel, pasagerii ale caror zboruri au fost anulate sau intarziate, precum si cei refuzati la imbarcare, desi aveau bilete cu confirmare, primesc compensatii de 250 de euro, pentru zboruri de sub 1.500 km, iar pentru zborurile intercomunitare, de peste 1.500 de kilometri, compensatia se ridica la 400 de euro. Pentru celelalte zboruri, compensatia este de 600 de euro. De asemenea, companiile aeriene vor fi penalizate daca nu respecta drepturile pasagerilor, acestea urmand sa fie definite mult mai clar prin acte normative ulterioare, initiate de Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.