Pina sa se integreze in Uniunea Europeana, sute de romani au facut escala prin spitale din cauza cioburilor, alcoolului si mai putin a pocnitorilor.

In noaptea de Revelion, ambulanta si spitalele de urgenta din Bucuresti au fost solicitate din plin de persoane care au baut peste masura si de cei care au fost raniti de petarde sau de cioburile sticlelor de bautura sparte. Mihaela Badila, medic coordonator al serviciului de Ambulanta Bucuresti, a declarat pentru MEDIAFAX ca au fost inregistrate aproape 700 de apeluri, o suta dintre acestea vizind persoane in stare de ebrietate, cazute pe strada sau aflate in coma alcoolica. Tot dupa miezul noptii de Anul Nou, salvarea a mai fost solicitata pentru opt accidente rutiere, 13 incendii si foarte multe cazuri de febra.

S-a purtat coma alcoolica

Spitalul de Urgenta Floreasca a fost si el solicitat, in special de persoane care au consumat bauturi alcoolice si de persoane ranite de cioburi in centrul Capitalei. Medicul Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti, a declarat ca dintre cele 17 persoane care au consumat alcool si au ajuns la spital doua erau in coma. De asemenea, 22 de persoane au avut rani foarte grave (nervi si tendoane sectionate) din cauza cioburilor. La Spitalul Universitar de Urgenta au ajuns sapte victime ale unor agresiuni si noua persoane in stare de ebrietate.

Petardele au murit, dar nu se predau

Conform MEDIAFAX, la Spitalul de Oftalmologie din Capitala au fost internate si doua victime ale petardelor: un barbat care si-a pierdut un ochi din cauza exploziei unei petarde care i-a fost aruncata in fata si un baiat de 15 ani, ranit usor de o petarda care i-a aterizat in balcon. Si in judetul Harghita, tot din cauza petardelor, un barbat si-a pierdut doua degete, iar un adolescent a suferit arsuri la ochi. Folosirea petardelor si a altor materiale pirotehnice, in afara unor evenimente organizate, a devenit infractiune la sfirsitul anului care tocmai s-a incheiat.

Numai in prima zi a anului politistii au deschis 14 dosare penale legate de aceasta infractiune.