Politia Rutiera avertizeaza ca in nord-vestul tarii si la munte metorologii au anuntat precipitatii, iar zapada si poleiul vor putea ingreuna serios traficul rutier. Pentru a asigura fluenta traficului pentru cei care se intorc acasa dupa Sarbatorile
Politia Rutiera avertizeaza ca in nord-vestul tarii si la munte metorologii au anuntat precipitatii, iar zapada si poleiul vor putea ingreuna serios traficul rutier. Pentru a asigura fluenta traficului pentru cei care se intorc acasa dupa Sarbatorile de iarna, Directia Politiei Rutiere (DPR) din cadrul IGP a stabilit traseele ocolitoare si drumurile cu probleme din cauza vremii nefavorabile.
Deja, incepand de ieri, a crescut numarul masinilor care vin spre Bucuresti de la munte. De altfel, zilele de 2 si 3 ianuarie sunt considerate cele mai aglomerate pentru soferi. Pentru a evita producerea unor accidente sau ambuteiaje, soferii pot sa circule pe variante ocolitoare care sa evite DN1, principala artera de circulatie prin care se intra in Capitala venind dinspre Valea Prahovei, pe urmatoarele rute: DN1A - Brasov - Sacele - Cheia - Valeni de Munte - Ploiesti - Buftea - Bucuresti; DN73A - Brasov - Bran - Campulung Muscel - Pitesti - Autostrada A1 (Pitesti - Bucuresti); DN71 Sinaia - Fieni - Targoviste - Bucuresti. In aceste zile se circula in conditii de iarna pe portiuni de drum de pe DN 2D (km 83-101; judetele Vrancea si Covasna), DN 7A (km 40-81) Voineasa - Obarsia Lotrului - Petrosani), DN 18 (km 20-35 Gutai; km 160-193 Borsa, judetul Maramures-Carlibaba, judetul Suceava), si pe DN 67C (km 26-34 Novaci-Ranca, judetul Gorj). De asemenea, se circula cu dificultate pe portiuni de drum din judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Alba, Suceava, Iasi, Covasna, Harghita, Mures, Brasov, Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin (drumurile sunt umede, inregistrandu-se precipitatii sub forma de ploaie). In judetele Bihor (Magura) se inregistreaza lapovita, iar in judetul Maramures se inregistreaza si lapovita si ninsoare (Borsa). Pe artere din judetele Bihor (Stei), Alba (Campeni), Maramures (Borsa), Bistrita-Nasaud (Rodna) vizibilitatea este redusa (sub 50-100 metri) din cauza cetii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.