Numarul militarilor americani ucisi in Irak a ajuns la 3.000, de la inceperea razboiului in martie 2003, dupa ce Pentagonul a anuntat ca soldatul-specialist Dustin Donica, de doar 22 de ani, a murit in timp ce conducea o operatiune contra insurgentil
Numarul militarilor americani ucisi in Irak a ajuns la 3.000, de la inceperea razboiului in martie 2003, dupa ce Pentagonul a anuntat ca soldatul-specialist Dustin Donica, de doar 22 de ani, a murit in timp ce conducea o operatiune contra insurgentilor din provincia irakiana Karmah. El a fost lovit de gloantele unor arme de mici dimensiuni ale fortelor inamice.

Tatal lui Dustin Donica a precizat, intr-o declaratie scrisa adresata presei, ca este mindru de baiatul sau, care dovedise un simt acut al datoriei fata de familie si fata de tara sa. Nu va fi uitat niciodata de catre cei care l-au cunoscut, a mai spus Donica.

Presa americana scrie pe larg despre acest militar, avind in vedere ca el reprezinta victima cu numarul 3.000 intre americanii trimisi la lupta in Irak. Este amintit faptul ca baiatul avea un site pe Internet, unde scria despre pasiunile si planurile sale de viitor.

Ziaristii amintesc ca presedintele George Bush si-a asumat responsabilitatea pentru soldatii americani ucisi in Irak si a spus ca acesta este cel mai dureros aspect al mandatului sau de lider al SUA. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.