Doi protagonisti de marca - Johnny Raducanu (compozitor si pianist), Teodora Enache (voce) - un singur produs cultural: CD-ul "Inside Stories - Jazz Poems", produs de TVR Media si Societatea Romana de Televiziune. Vorbim despre o premiera absoluta, un proiect cultural unic prin amplitudinea sa - lansarea CD-ului fiind insotita si de un turneu de promovare, spectacol itinerat in trei Constanta, Iasi, Cluj si Bucuresti - care a monopolizat a doua jumatate a lunii noiembrie. "<<Inside Stories - Jazz Poems>> este un proiect foarte indraznet si primul de aceasta anvergura din jazzul romanesc. Sunt foarte fericita ca, multumita Raiffeisen Art Proiect, minunatele compozitii ale lui Johnny Raducanu vor putea fi ascultate de romanii din intreaga tara. Toti cei care am participat la acest proiect - si vorbim aici de editarea unui disc si producerea unui spectacol, ambele in premiera absoluta - ne-am implicat cu pasiune si credinta. Sper sa convingem publicul ca jazzul romanesc are forta, sensibilitate si puterea de a ajunge la sufletele noastre", declara Teodora Enache.
CD-ul contine 11 piese ("Colind", "Iarna, iarna", "Aminteste-ti", "O noua toamna", "Pe Olt", "Iubirea cea mare", "Blues Moldav", "Asa te stiu", "Nu, n-am sa-ti spun", "A nins", "Balada lautareasca"), toate compozitiile, orchestratiile si aranjamentele muzicale fiind semnate Johnny Raducanu, interpretate de Teodora Enache, pe versuri de Nina Cassian si Vasile Voiculescu. Instrumentatia este o imbinare de chitara, pian, contrabas, baterie, vioara, viola, violoncel, clarinet, flaut, saxofon, trompeta si trombon.
Lansat in 2002, Raiffeisen Art Proiect si-a propus sa sprijine dezvoltarea proiectelor artistice din diferite zone de expresie. Seria a debutat cu one-man show-ul lui Dan Puric. In 2005, proiectul a vizat o lucrare enciclopedica de istorie literara, semnata Alex Stefanescu - "Istoria literaturii contemporane, 1941-2000" - si un album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu. (L.D.)