Temerile britanicilor legate de numarul mare de imigranti care vor sosi din Romania si Bulgaria sunt neindreptatite, relateaza cotidianul The Daily Telegraph in editia sa de ieri, reamintind efectele pozitive pe care le-a avut sosirea imigrantilor di
Temerile britanicilor legate de numarul mare de imigranti care vor sosi din Romania si Bulgaria sunt neindreptatite, relateaza cotidianul The Daily Telegraph in editia sa de ieri, reamintind efectele pozitive pe care le-a avut sosirea imigrantilor din statele care au aderat la UE in 2004.
Ministrul britanic de Interne a decis sa impuna restrictii muncitorilor romani si bulgari, in pofida faptului ca Guvernul de la Londra nu a impus astfel de limite pentru cetatenii statelor care au aderat la UE in 2004. John Reid a mentionat personal contributia importanta pe care imigrantii din noile state UE au avut-o la dezvoltarea economiei britanice. El a descris venirea acestora drept un "succes" care "a contribuit la cresterea economica si prosperitatea Marii Britanii", aminteste Daily Telegraph, adaugand insa ca tot John Reid a fost cel care a anuntat restrictiile care vor fi impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii.
Renuntarea la politica de deschidere a fost un demers stanjenitor pentru Marea Britanie, care devenise un simbol al pietei libere si libertatii de miscare in interiorul granitelor Uniunii, comenteaza The Daily Telegraph, adaugand insa ca aprecierea gresita a unui nou val de imigranti care ar putea sosi din viitoarele doua state membre UE ar fi de asemenea o greseala. In pofida faptului ca Germania si Franta au impus, de asemenea, restrictii pe piata muncii pentru viitoarele state membre UE, noua politica a Londrei a fost cea care a avut un impact mult mai mare, apreciaza cotidianul britanic.
Ambele state sunt constiente de deficientele cu care se confrunta in continuare in anumite domenii, acesta fiind probabil motivul pentru care decizia privind aderarea lor in 2007 nu a fost primita cu atat de multe strigate de bucurie ca in cazul celor zece state care s-au alaturat UE in 2004, relateaza The Telegraph.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.