Senatorul independent Ioan Talpes a anuntat ieri ca formatiunea sa, Uniunea Populara Social Crestina (UPSC), a fost inregistrata ca partid politic si ca este deschisa colaborarii cu toate partidele, in special cu cele de orientare crestin-democrata.
Senatorul independent Ioan Talpes a anuntat ieri ca formatiunea sa, Uniunea Populara Social Crestina (UPSC), a fost inregistrata ca partid politic si ca este deschisa colaborarii cu toate partidele, in special cu cele de orientare crestin-democrata. Talpes a mentionat, in acest sens, PD si PLD. In schimb, UPSC nu doreste colaborarea cu UDMR, din cauza proiectului Statutului minoritatilor, a mai spus Talpes, si nici cu PSD, deoarece liderul Mircea Geoana, in calitatea sa de presedinte al Comisiei de politica externa, a votat impotriva proiectului Fundatiei Gojdu. Senatorul a aratat ca Uniunea se bazeaza pe electoratul pasiv, care numara in prezent aproximativ 50% din votanti. Liderul noului partid a precizat ca mizeaza si pe electoratul unor partide care si-au neglijat structurile teritoriale. "Este surprinzator, pentru ca sunt chiar doua partide care in teritoriu nu mai activeaza si practic se autodizolva", a mai spus Talpes. Secretarul general al UPSC, Adrian Vilau, a anuntat ca in ianuarie 2007, formatiunea va incepe procedurile pentru a fi primita in Partidul Popular European, in acest sens liderii formatiunii facand mai multe deplasari la Bruxelles. El a mai spus ca formatiunea sa va participa la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, dar ca nici el si nici presedintele Ioan Talpes nu se vor inscrie pe liste. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.