Politistii de frontiera fusesera anuntati inca de la inceputul lunii decembrie ca sotia sirianului acuzat de terorism, Adela Hayssam, va incerca sa plece din Romania, a declarat ieri pentru Realitatea TV, Diana Protopopescu, purtatorul de cuvant al I
Politistii de frontiera fusesera anuntati inca de la inceputul lunii decembrie ca sotia sirianului acuzat de terorism, Adela Hayssam, va incerca sa plece din Romania, a declarat ieri pentru Realitatea TV, Diana Protopopescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. "Politistii de frontiera stiau inca de la inceputul lunii decembrie ca Adela Hayssam impreuna cu cei sapte copii urmeaza sa paraseasca teritoriul statului roman in baza unei procuri trimise de Omar Hayssam", precizeaza Diana Protopopescu. IGPF a solicitat ieri Directiei Consulare din cadrul MAE sa le inainteze toate documentele care au fost depuse la ambasada romana din Liban in vederea legalizarii actelor, datele de identificare a persoanei care s-a prezentat la ambasada cu aceste documente, precum si datele de identificare a functionarului public din cadrul ambasadei Romaniei in Beirut care a aplicat stampila pe actul ce urma sa-i scoata din tara pe copiii fugarului Omar Hayssam. De asemenea, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera a anuntat ca se fac verificari cu privire la autenticitatea stampilei de pe actul emis in Liban, de catre reprezentanta diplomatica romana de la Beirut. Totodata, ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a cerut, ieri, deschiderea unor verificari interne in minister, in scopul elucidarii circumstantelor legalizarii procurii trimise de Omar Hayssam sotiei sale, Adela. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a inceput verificarea consulului de la Beirut, Mihai Iancu, si a modului in care Ambasada Romaniei din Liban a autentificat declaratiile notariale ale lui Omar Hayssam, a precizat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan. "Facem verificari in MAE, in legatura cu speta respectiva. Pe noi ne intereseaza ce a facut consulul nostru, iar la finalul verificarilor vom face cunoscut rezultatul acestora". Intrebata despre ancheta declansata de Inspectoratul General al Politiei, care a cerut Ministerului de Externe informatii si date despre persoana care s-a prezentat la Ambasada din Beirut pentru autentificarea declaratiilor notariale ale lui Hayssam si asupra documentelor depuse la ambasada, Vintan a spus doar ca este o colaborare interinstitutionala. Totusi, purtatorul de cuvant al MAE a refuzat sa dea detalii despre natura informatiilor solicitate de IGP si furnizate de institutia din care face parte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.