Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a anuntat oficial ieri ca a fost depusa documentatia pentru inregistrarea PLD ca partid politic. El a prezentat sigla partidului, care are culorile albastru si portocaliu si este formata din trei lini
Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a anuntat oficial ieri ca a fost depusa documentatia pentru inregistrarea PLD ca partid politic. El a prezentat sigla partidului, care are culorile albastru si portocaliu si este formata din trei linii ascendente, despre care a afirmat ca semnaleaza directia pe care membrii partidului o doresc pentru Romania. Sloganul partidului este "Progres, libertate si demnitate".
"Sigla este realizata din trei semne grafice, trei linii ascendente care semnaleaza directia pe care o dorim pentru Romania si anume progresul", a afirmat Stolojan, citat de Mediafax. "Pe data de 7 decembrie am luat decizia de a constitui Partidul Liberal Democrat. In 20 de zile, am depus la tribunal documentele pentru constituirea PLD. Este o performanta care se datoreaza grupurilor de initiativa, care au dovedit ca pot fi performante", a spus el. Fostul lider liberal a anuntat ca au fost stranse 64.000 de semnaturi pentru inregistrarea PLD, "cu mult peste numarul impus de lege - 25.000". Theodor Stolojan este presedintele Biroului Executiv provizoriu al PLD, a mentionat Gheoghe Flutur, care va fi vicepresedinte al partidului. Flutur a precizat ca Stolojan a fost ales lider al partidului, miercuri, de catre Adunarea membrilor fondatori ai formatiunii si ca acesta va conduce formatiunea nou infiintata pana la Congresul partidului. Flutur l-a nominalizat si pe senatorul Mircea Cinteza, ca fiind "coordonatorul pe Bucuresti". Valeriu Stoica a sustinut ca posibilii contestatari ai infiintari PLD se vor descalifica din punct de vedere politic, subliniind ca nimeni nu va putea sa opreasca infiintarea PLD. Rebelii nu au exclus o fuziune cu PNL, daca actuala conducere a liberalilor va fi schimbata.
"Un surogat" menit sa "torpileze" PNL
De partea cealalta a baricadei, premierul Tariceanu nu s-a sfiit sa critice in termeni duri gruparea Stolojan-Stoica. PLD, initiat ca o formatiune de buzunar pentru PD de persoane politice resapate, care tin de vechiul regim ceausist, nu poate reprezenta o varianta reala pe scena politica si o amenintare la adresa PNL, a sustinut ieri Tariceanu. El a caracterizat PLD, intr-un interviu acordat postului national de radio, ca fiind "un surogat", parte a unei constructii menite sa creeze confuzie si sa "torpileze" PNL si a apreciat ca, prin colaborarea cu aceasta formatiune, PD lanseaza semnale confuze si regretabile. "Eu nu cred ca persoane politice resapate, care tin mai degraba de vechiul regim ceausist, mai pot astazi sa reprezinte o alternativa reala pentru Romania europeana. Sigur ca, daca ne uitam pe scena politica, mai gasim astfel de personaje si nu o sa scapam de ele decat odata cu disparitia lor biologica, dar eu nu cred ca persoane care astazi incearca sa construiasca aceasta formatiune de buzunar pentru PD - ma refer la PLD, platforma Stoica-Stolojan -, reprezinta cu adevarat o forta politica sau un partid politic. Este un fel surogat si nu face parte decat dintr-o constructie menita sa creeze confuzie si, evident, sa torpileze, daca se poate, PNL", a spus Tariceanu.
Nimic in comun cu liberalismul
Presedintele PNL a aratat ca nu poate avea inca o reactie fata de o posibila alianta PD-PLD, pentru ca PLD nu este infiintat, iar consolidarea unei noi formatiuni politice este o problema serioasa. El a afirmat ca este increzator in functionarea Aliantei DA, aratand ca este una dintre persoanele care au contribuit in "mod esential" la infiintarea acesteia. De asemenea, liberalii vor sa conteste in repetate randuri infiintarea PNL iar Bogdan Olteanu, presedintele Camerei, a spus ca intentia PLD de afiliere la PPE demonstreaza ca Stolojan si ai lui nu au nimic in comun cu liberalismul. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.