Ieri, locul unde trebuia sa se puna in miscare "operatiunea" aflata in calendarul de lucru al Primariei Capitalei era pustiu. Doar paznicii, ciorile si pescarusii "vegheau" imensa constructie lasata in paragina dupa 1990 in jurul careia tronau morma
Ieri, locul unde trebuia sa se puna in miscare "operatiunea" aflata in calendarul de lucru al Primariei Capitalei era pustiu. Doar paznicii, ciorile si pescarusii "vegheau" imensa constructie lasata in paragina dupa 1990 in jurul careia tronau mormane de gunoi. In plus, locul este un adevarat focar de infectie din cauza resturilor de animale aflate in putrefactie.
Veniti sa participe la festivitatea de demarare a lucrarilor la noua statie de epurare de la Glina, primarul Adriean Videanu si ministrul Sulfina Barbu au fost intampinati de un iz ce iti muta nasul din loc. Mirosul insuportabil ce provine din canalizarile Capitalei, care se revarsa in rau la cativa zeci de metri mai in aval de poarta statiei, este amplificat de hoiturile sau scheletele de animale presarate pe malul Dambovitei. Statia de epurare de la Glina, ce se doreste a fi "Marea realizare" a Primariei Capitalei este inconjurata de ramasite menajere si de gramezi de moloz. Toate aceste "ramasite" troneaza intre malul Dambovitei si imensa constructie intinsa pe 73 de hectare. Locul unde se afla vechea statie construita de pe vremea lui Ceausescu a devenit, astfel, o adevarata groapa de gunoi. Chiar si drumul din Bucuresti spre Glina este "presarat" de munti de gunoaie. Traian Basescu, cel care a demarat aceast proiect inca din anul 2002, nu a mai venit la asa-zisa inaugurare, desi isi anuntase prezenta. Oficial, anul acesta s-a finalizat expertiza tehnica si s-a demarat lucrarea. "De abia la anul vor veni sa aduca echipamentele si abia dupa aceea o sa inceapa lucrarea. Acuma sunt sarbatorile, ce naiba!", ne-a linistit unul dintre paznici. Prima etapa, (intre 2006 si 2009) va costa municipalitatea peste 83 de milioane de euro si ar trebui sa preia jumatate din apa menajera a Capitalei. Toata lucrarea se ridica, potrivit lui Adriean Videanu, la circa 250.000 euro si se va finaliza abia in 2015.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.