Noul motor de cautare online a fost realizat in colaborare cu gigantul comertului online Amazon.com si utilizeaza aceeasi tehnologie bazata pe utilizator precum enciclopedia open-source (vizitatorii pot aduce imbunatatiri) Wikipedia, lansata in 2003,
Noul motor de cautare online a fost realizat in colaborare cu gigantul comertului online Amazon.com si utilizeaza aceeasi tehnologie bazata pe utilizator precum enciclopedia open-source (vizitatorii pot aduce imbunatatiri) Wikipedia, lansata in 2003, mai spune site-ul Timesonline.
Termenul Wikiasari este o combinatie a cuvantului hawaian "wiki", ce inseamna "rapid" si a termenului japonez "asari", care inseamna "cautare".
Wales a declarat pentru "The Times" ca va dezvolta o versiune comerciala a motorului de cautare prin intermediul companiei Wikia Inc (ce detine site-ul Wikipedia) si ca cel mai probabil o va lansa in primele trei luni ale lui 2007.
"Google este foarte bun la multe tipuri de cautari, dar de multe ori nu rezulta decat spam si tampenii nefolositoare. incearca sa cauti termenul 'Tampa hotels', de exemplu si nu vei obtine niciun rezultat util", mai spune Wales, citat de site-ul timesonline.
Totusi, creatorul Wikipedia a recunoscut ca este o provocare foarte grea sa recupereze terenul castigat de Google, Yahoo sau Microsoft in ultimii ani, pe piata motoareleor de cautare pe internet.
Liderul de piata al motoarelor de cautare online este Google, ce detine o cota de aproximativ 45,4%, urmat de Yahoo cu 28,2%, Microsoft cu 11,7% si Ask Network si Time Warner Network cu cate 5,8, respectiv 5,4 procente, potrivit unui raport al companiei de studii de marketing pe internet ComScore.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.