Reprezentatia lui Stefan Hrusca a avut loc cu o zi inainte de Ajunul Craciunului. Iar daca era de asteptat ca publicul sa fie format din emigranti romani adulti, care au petrecut deja multi ani departe de Romania, o surpriza a evenimentului, remarcata si de solist, a fost prezenta in sala a multor tineri si, mai ales, a foarte multor copii.
Inspiratia si interpretarea excelente ale lui Stefan Hrusca au oferit romanilor din Montreal un concert de poveste, spectatorii fiind delectati cu strigaturi si colinde romanesti mai putin cunoscute de catre majoritatea publicului. Dupa ce sala i-a tinut isonul in arhicunoscutele "Deschide usa, crestine", "Trei pastori" sau "Linu-i lin", Hrusca a trecut la colinde maramuresene rare, dezvaluind bijuterii traditionale necunoscute ascultatorilor regateni sau moldoveni.
Multumit de reactia entuziasta a publicului, artistul a tinut sa reaminteasca importanta colindelor in viata emigrantilor romani si importanta atitudinii emigratiei romanesti de oriunde: "Colindele noastre sunt un mod de a ne pastra traditia si obiceiurile romanesti. (...) Iar acum a sosit momentul sa ne ridicam fruntile din tarana si sa fim mandri ca suntem romani".
Concertul lui Stefan Hrusca in Montreal, organizat de doi inimosi reprezentanti ai comunitatii din Canada - Cristian Bucur si Adela Lipianu - a fost apreciat de spectatori drept o initiativa excelenta pentru pastrarea identitatii romanilor din Canada. Din nefericire, aceiasi spectatori au remarcat, sub protectia anonimatului, ca acest concert a reprezentat unul din prea putinele evenimente de acest gen organizate pentru romanii din Canada, oficialii politici si culturali ai Romaniei in Montreal dand dovada de o zgarcenie surprinzatoare in implicarea in asemenea initiative. Implicarea oficialilor romani din Montreal in evenimente dedicate pastrarii identitatii romanilor din Canada se face cel mult, la propriu, din An in Pasti.