Statul ar putea renunta, peste cativa ani, la "o mica parte" din actiunile detinute la Casa de Economii si Consemnatiuni, daca va primi "o oferta financiara tentanta", pastrand insa participatia majoritara, a afirmat, ieri, premierul Calin Popescu Ta
Statul ar putea renunta, peste cativa ani, la "o mica parte" din actiunile detinute la Casa de Economii si Consemnatiuni, daca va primi "o oferta financiara tentanta", pastrand insa participatia majoritara, a afirmat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. El a precizat, intr-un interviu acordat postului national de radio, ca vanzarea doar unei "mici parti" din titlurile CEC este una dintre variantele analizate de Guvern in privinta bancii. "Daca peste cativa ani vom primi o oferta tentanta, am putea vinde o mica parte din actiunile bancii si sa ne pastram majoritatea in structura actionariatului. Vrem ca CEC sa ramana o banca populara, accesibila fiecarui roman, indiferent de nivelul social", a spus Tariceanu. Comisia de privatizare a CEC a respins, saptamana trecuta, oferta depusa de National Bank of Greece (NBG), considerand pretul de 560 milioane de euro prea mic. NBG a fost singurul ofertant, dupa ce banca ungara OTP nu a depus o oferta imbunatatita. Oferta NBG a evaluat intregul pachet de actiuni al CEC la 800 de milioane euro. Statul a scos la vanzare 69,9% din actiunile CEC, pachet in care era inclusa si cota de 9,9% care, conform legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare ar fi fost transferata Fondului dupa vanzare. Comisia a propus Guvernului oprirea privatizarii bancii, majorarea capitalului CEC cu circa 150 milioane euro si inceperea unui program de restructurare, propuneri aprobate de Executiv, in sedinta de vineri. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.