In conformitate cu prevederile legale din domeniul comunicatiilor electronice, in urma contraventiilor constatate, presedintele ANRC a stabilit conditii si a impus termene de remediere a abaterilor savarsite pentru 6 furnizori prin transmiterea catre
In conformitate cu prevederile legale din domeniul comunicatiilor electronice, in urma contraventiilor constatate, presedintele ANRC a stabilit conditii si a impus termene de remediere a abaterilor savarsite pentru 6 furnizori prin transmiterea catre acestia a notificarii privind intentia aplicarii sanctiunii, fapt ce a dus la reintrarea in legalitate acestora.
Activitatea de control - activitate cu caracter permanent - s-a desfasurat prin intermediul celor 47 de oficii teritoriale ale ANRC grupate in cinci centre regionale si s-a concretizat, in cursul anului 2006, intr-un numar total de 5.891 actiuni de control din care 2.417 de controale la sediile sociale sau punctele de lucru ale furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice si, respectiv, 3.449 de controale la sediile sociale sau punctele de lucru ale furnizorilor de servicii postale, se arata in raport.
in domeniul serviciilor postale au fost reglementate doua noi tipuri de contraventii, iar pentru majoritatea contraventiilor dreptul de a sanctiona a fost atribuit presedintelui ANRC, 47 care trebuie sa le prin rezolutie scrisa pe procesul-verbal de constatare.
in domeniul comunicatiilor electronice s-a stabilit ca o serie de contraventii sa fie sanctionate prin decizie a presedintelui ANRC, iar in cazul unor incalcari ale legislatiei speciale sanctiunea sa fie aplicata direct, fara parcurgerea procedurii notificarii stabilite de dispozitiile art.59 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2002.
Pana la sfarsitul lunii decembrie 2006, la nivelul intregii tari, pe piata telefoniei fixe, ANRC a desfasurat 81 de actiuni de control pe parcursul carora au fost constatate 50 de contraventii. Unele dintre aceste actiuni de control au fost initiate de Presedintele ANRC in urma unor plangeri sau sesizari ale utilizatorilor finali. Pe piata liniilor inchiriate, a transmisiunilor de date si a accesului la Internet, pe parcursul anului 2006, au fost efectuate 1.132 actiuni de control, pe parcursul carora au fost constatate 827 de contraventii. Principalele abateri savarsite de furnizorii de pe aceasta piata constau in transmiterea de catre acestia de date care nu corespund cu situatia reala din teren. Cea mai grava contraventie constatata a fost furnizarea de retele sau de servicii de comunicatii electronice de catre persoane neautorizate pentru acest tip de activitate, iar in aceste cazuri Presedintele ANRC a aplicat sanctiuni conform prevederilor legale.
La nivelul intregii tari, pe parcursul anului 2006, pe piata serviciilor postale au fost efectuate un numar de 3.449 de actiuni de control pe parcursul carora au fost constatate 853 de contraventii, majoritatea fiind remediate pe loc in urma masurilor dispuse de agentii constatatori ai ANRC. Conform prevederilor legale au fost insa aplicate si 828 sanctiuni, materializate prin 812 avertismente si 16 amenzi contraventionale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.