Aparatul, care efectua o cursa pe ruta Moscova - Geneva, a aterizat pe aeroportul Ruzyne la ora 10.42 (11.42, ora Romaniei). Comandantul politiei cehe, Vladislav Husak, afirma ca la bordul acestuia a avut loc o tentativa de deturnare, dar agresorul a
Aparatul, care efectua o cursa pe ruta Moscova - Geneva, a aterizat pe aeroportul Ruzyne la ora 10.42 (11.42, ora Romaniei). Comandantul politiei cehe, Vladislav Husak, afirma ca la bordul acestuia a avut loc o tentativa de deturnare, dar agresorul a fost neutralizat de pasageri, fiind ulterior arestat de fortele de politie. Pasagerul care a provocat aterizarea de urgenta a unui avion rusesc la Praga calatorea impreuna cu familia si nu se afla sub influenta alcoolului, a declarat directorul general adjunct al companiei Aeroflot, Lev Kosliakov, citat de pagina electronica a agentiei RIA-Novosti. Kosliakov a precizat ca suspectul a declarat ca are asupra sa o bomba. "Este un cetatean rus. A spus ca are un dispozitiv exploziv si s-a comportat ciudat", a spus Kosliakov, citat de canalul de televiziune rusesc RTR, dezmintind insa informatiile de presa conform carora barbatul ar fi fost beat. "Avionul se afla acum pe aeroport, care a fost inconjurat de politie", a declarat Irina Dannenberg, purtator de cuvant al companiei Aeroflot. Surse din serviciul de securitate al companiei au anuntat ca aparatul isi va relua in curand cursa, dupa o verificare suplimentara si un nou control al bagajelor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.