Procurorii anticoruptie au trimis in judecata un barbat care, inducand in eroare administratorii unor agenti economici, a unor notari, magistrati sau a unor executori judecatoresti, ar fi incercat sa obtina 29,5 milioane de euro din conturile Minist
Procurorii anticoruptie au trimis in judecata un barbat care, inducand in eroare administratorii unor agenti economici, a unor notari, magistrati sau a unor executori judecatoresti, ar fi incercat sa obtina 29,5 milioane de euro din conturile Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Procurorii l-au deferit judecatorilor pe Ion Sinculet Raducanu pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa la infractiunea de inselaciune. Potrivit DNA, in perioada august 2003 - martie 2004, Raducanu a intocmit, in numele unor societati comerciale mai multe acte care contineau date false - contracte de asociere, documente de plata - inducandu-i in eroare pe reprezentantii a patru agenti economici din Iasi si Satu Mare si a folosit instrumente de plata false, in scopul obtinerii pentru sine si pentru altii a sumei de 29,5 milioane de euro din conturile Ministerului Finantelor Publice. Banii nu au ajuns in posesia lui Raducanu deoarece MFP a contestat in instanta tranzactiile.
Conform procurorilor, Raducanu, pretinzand ca ar fi reprezentantul unui grup financiar care urmarea efectuarea de plasamente, a semnat contracte de asociere intocmite cu date fictive, cu cele patru societati comerciale si folosind inscrisurile false, a emis sau a solicitat investirea cu formula executorie a unor mijloace de plata mai putin folosite in tranzactiile financiare, cum ar fi cambiile, inducand in eroare atat administratorii agentilor economici, cat si notari, magistrati sau executori judecatoresti. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.