Decizia a fost o miscare strategica ce a avut ca scop intarirea pozitiei in regiune si nu a existat nici un plan de a trimite acasa angajatii din China, a mai precizat sursa citata de Financial Times.
Dupa investitia de 100 de milioane de dolari facuta in China, in 2005, Ebay este "la un pas de a deveni lider indisputabil in China", a spus Meg Whitman, director general al Ebay, citata de Financial Times.
Ebay Inc. (compania americana de internet ce detine site-ul de licitatii Ebay dar si serviciul de telefonie prin internet Skype) va contribui cu 40 de milioane de dolari la o noua afacere cu site-ul tom.com (detinut de TOM Online) pentru lansarea unui site de licitatii in 2007 si va detine 49 de procente din aceasta afacere, potrivit surselor mentionate de site-ul Financial Times.
Aproximativ jumatate din valoarea bunurilor vandute pe site-urile Ebay provine din afacerile internationale, dar nu toate dintre acestea sunt profitabile, mai spune Financial Times.
Valoarea actiunilor Ebay a scazut cu 40% in acest an dupa ce compania a inregistrat o incetinire a ratei de crestere pe piata din Statele Unite, precum si pierderea pozitiei de lider de piata in Coreea si China.
In 2002, Ebay a fost inchis in Japonia dupa ce a esuat in fata marelui sau rival Yahoo (compania de servicii internet, care a obtinut in 2005 venituri estimate la aproximativ 5,25 miliarde de dolari).