Ministerul Finantelor Publice (MFP) va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei, si ia in calcul si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro, se arata
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei, si ia in calcul si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al ministerului. MFP va emite, in 2007, titlurile de stat in certificate de trezorerie cu scadente de sase si 12 luni si obligatiuni de stat de tip benchmark cu scadente de trei, cinci si 10 ani. Licitatiile pentru certificatele de trezorerie vor avea loc in fiecare luna a anului 2007 si vor fi organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie va fi in ziua de luni, iar cea de decontare in ziua de miercuri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea loc in fiecare luna a anului viitor, cu exceptia lunii ianuarie, si vor fi organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie va fi in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni. Trimestrial, Ministerul Finantelor va publica un anunt referitor la maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv si alte elemente specifice emisiunilor anuntate. In prima parte a lunii ianuarie 2007, va fi publicat anuntul pentru primul trimestru al anului. In 2007, Finantele nu vor lansa emisiuni de certificate de trezorerie puse in vanzare prin reteaua trezoreriei statului. In 2006, Finantele au anulat toate emisiunile de titluri de stat programate prin calendarul dat publicitatii la inceputul anului, pentru ca bugetul consolidat a inregistrat excedent in fiecare luna. Potrivit legii datoriei publice, statul nu se poate imprumuta in conditii de surplus bugetar. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.