Federatia Romana de Tenis a primit 400.000 de euro pentru a demara constructia unui nou centru modern de pregatire in Parcul Operei din Bucuresti.

In citiva ani, tenisul romanesc se va imbogati cu un nou centru de pregatire pentru juniori, situat in Parcul Operei din Capitala. Dupa o perioada indelungata de tergiversari, din cauza lipsurilor financiare, Federatia Romana de Tenis, gratie unei sponsorizari de 400.000 de euro primita de la Loteria Romana, va demara lucrarile la constructia Tenis Club Bucuresti.

„In principal, ne dorim sa renovam cele 12 terenuri care au fost acolo. Dorinta noastra este de a le adauga acestora inca patru terenuri acoperite, dar asta daca ne va permite bugetul. Vrem, asa cum am facut la Centrul National de Tenis de la «Lia Manoliu», sa beneficiem aici si de o suprafata rapida, pentru ca noi pe zgura ne-am nascut si numai pe zgura stim sa jucam", a declarat presedintele FRT, Ilie Nastase.

Chiar daca este constient ca meciul de Cupa Davis cu Franta, programat in februarie, va fi extrem de greu, antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, este optimist. „Trebuie sa credem in sansele noastre. Orice meci de Cupa Davis este foarte important. Este adevarat ca Franta este favorita, jucam acolo, nu avem palmaresul adversarilor nostri. Din fericire, avem doi jucatori - Victor Hanescu si Andrei Pavel - care si-au revenit din punct de vedere fizic. Daca si inceputul de an, ma refer la turneele de dinaintea meciului cu Franta, va fi bun pentru jucatorii nostri, cred ca avem sanse sa reusim un meci bun si, de ce nu, sa cistigam. Pentru 2007, obiectivul nostru este mentinerea in Grupa Mondiala", a declarat Segarceanu. (R.M.)