Bosniacul Vojislav Vranjkovici ramine la Pandurii, MM Stoica nu l-a convins pe fundasul brazilian de la Porto Alegre, ratind si aducerea lui Croitoru.

Vazut ca o achizitie importanta pentru intarirea lotului dupa plecarea lui Ganea, care si-a reziliat contractul cu Dinamo si a trecut la Rapid, transferul bosniacului Vojislav Vranjkovici in „Groapa" a esuat, ieri, dupa ce „ciinii" nu au ajuns la un acord final cu Pandurii Tirgu-Jiu. „Negocierile dintre Dinamo si Pandurii sint mai degraba esuate decit finalizate. Schimbarile majore si nerezonabile solicitate ulterior semnarii de catre Dinamo a documentelor de transfer nu pot fi acceptate de catre clubul nostru. In cadrul intrevederii de ieri (n.r. - joi) am dovedit flexibilitate in cresterea drepturilor financiare in functie de randamentul sportivului si fara sa generam exceptii de la regulile valabile pentru intregul lot de jucatori. Ca urmare, Vojislav Vranjkovici nu mai este pentru moment o prioritate pentru Dinamo", a declarat ieri, intr-un comunicat de presa, presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, Nicolae Badea, dupa ce, initial, ajunsesera la un acord cu fotbalistul.

„Ciinii", acuzati

De partea cealalta, oficialii Pandurilor au confirmat sistarea negocierilor, mutind vina pe staff-ul clubului din Soseaua Stefan cel Mare. „In urma nerespectarii de catre FC Dinamo Bucuresti 1948 a unor clauze contractuale stabilite in acordul de transfer al jucatorului nostru Vojislav Vranjkovici la echipa bucuresteana, clubul Pandurii Lignitul Tg.-Jiu nu mai doreste finalizarea transferului. Ca urmare, jucatorul bosniac ramine jucatorul echipei noastre si se va prezenta la reunirea lotului in 12 ianuarie 2007", se precizeaza intr-un comunicat oficial. Principala problema in calea transferului a constituit-o Alexandru Pacurar, jucatorul lui Dinamo imprumutat la Gloria Bistrita refuzind sa semneze cu Pandurii, ceea ce ar fi crescut costul bosniacului cu 250.000 de euro.

Croitoru, anuntat in Ghencea

Dorit de tehnicianul Mircea Rednic la Dinamo, jucatorul lui FC Vaslui, Marius Croitoru, a ajuns in cele din urma la rivala Steaua, a anuntat ieri patronul Gigi Becali. Clubul din Ghencea s-a inteles cu atacantul moldovean, urmind ca bucurestenii sa ii achite clauza de reziliere in valoare de 550.000 de euro. Totusi, fostul finantator al lui FC Vaslui Adrian Porumboiu a negat transferul, spunind ca a primit o oferta de 800.000 de euro de la Dinamo. Altfel, Mihai Stoica a explicat ca transferul brazilianului de la Internacional Porto Alegre despre care s-au tot vehiculat zvonuri, are putine sanse sa se mai realizeze. „Sansele de a-l achizitiona tind spre zero. Transferul aproape a cazut. Am avut o intelegere si pina acum nu s-a respectat. Nu prea cred ca va mai veni", a declarat Mihai Stoica. Inca neactiva pe piata transferurilor, Ceahlaul Piatra Neamt asteapta inceputul anului viitor pentru a-si intari lotul in vederea returului de campionat. „Din statisticile noastre, dupa sarbatorile de iarna sint mai usor de gasit fotbalisti ieftini la pret. La fel ca brazii ori porcii de Craciun. Tot ce stim acum este ca vom raspunde cu totii de parcursul ulterior al echipei in campionat. S-a facut sedinta, s-a analizat, iar sefii ne-au anuntat ca trebuie sa o scoatem, neaparat, la capat. De aceea, i s-a dat si mina libera antrenorului Florin Marin", a declarat vicepresedintele clubului, Ion Marginean.

Dica, laureatul „Gazetei Sporturilor" Nicolae Dica a fost ales jucatorul anului in ancheta realizata de „Gazeta Sporturilor". Jucatorul ros-albastru, care are oferte de la Rangers si Lens de 4 milioane de euro, i-a devansat pe Adrian Mutu si pe Cristi Chivu. Tot Steaua, echipa care vinde cel mai bine ziarul, potrivit lui Ovidiu Ioanitoaia, a dat si cel mai bun antrenor, Cosmin Olaroiu, urmat de dinamovistul Mircea Rednic si de rapidistul Razvan Lucescu. La sectiunea deceptia anului, s-a „impus" fostul portar din Ghencea, Carlos, urmat de nationala de tineret si de FC National.