In prezent, comunistii de la Chisinau controleaza toate posturile de radio si televiziune cu acoperire nationala din Republica Moldova - ceea ce le acorda cele mai mari sanse in campania electorala din primavara pentru alegerile locale.
Pentru a evacua ziaristii din redactia Antena C, politia de la Chisinau s-a folosit de un siretlic - o presupusa alarma cu bomba. In noaptea de sambata spre duminica (6-17 decembrie), politia a intervenit in forta pentru a evacua din redactie jurnalistii de la radio "Antena C", invocand un presupus atentat. Dupa aceasta, politistii au format un cordon in jurul redactiei si nu au permis accesul trecatorilor si ziaristilor in zona. Dupa cateva ore de cautari, fortele de ordine au anuntat ca nu au gasit nici o bomba in sediul redactiei. "Antena C" a fost inchisa, iar accesul angajatilor in redactie nu a fost permis nici duminica.
Jurnalistii de la "Antena C" afirma ca politia a recurs la acest siretlic pentru a avea motiv de a evacua ziaristii si, ulterior, de a inchide redactia. Desi a fost o alerta cu bomba, la fata locului nu era nici o ambulanta si masini ale pompierilor - asa cum prevede regulamentul in aceste cazuri. In plus, nici cei care au cautat bomba in redactie nu erau in echipament special, ci in haine civile. Jurnalistii Antena C nu sunt de acord cu demisia directorilor acestor institutii si cu privatizarea celor doua mass-media municipale. (G.D.)