Secretarul general al PD Vasile Blaga a declarat ieri ca liberalii trebuie sa aiba grija de formatiunea lor, iar Theodor Stolojan sa aiba grija de partidul sau si ca democratii vor colabora cu PLD pentru sustinerea proiectelor din programul de guvernare si din campania electorala a Aliantei.
Democratul a raspuns astfel avertismentului lansat de unii lideri liberali, potrivit carora electoratul PLD ar proveni de la PD. "Ii rugam pe ei sa-si faca propria analiza. Noi avem mare grija de partidul nostru. Ii rugam sa aiba macar atata grija si ei de partidul domniilor lor", a spus Blaga, citat de Mediafax. Intrebat ce va oferi PD in schimbul voturilor PLD, in cazul colaborarii parlamentare dintre cele doua formatiuni, Blaga a precizat: "Buna ziua! Ce sa le oferim? Eventual un tratament corect, ca independenti in Senat si in Camera". "Domnul Stolojan sa aiba grija de partidul lui, asa cum noi incercam sa avem grija de PD", a adaugat Blaga. El a adaugat ca, prin iesirea PC de la guvernare, actuala coalitie de guvernamant nu mai are majoritate in nici o comisie in Senat. "Cu PLD impreuna avem majoritate", a spus Blaga.
La randul sau, liderul PD, Emil Boc, a explicat cadrul colaborarii cu PLD: "Nu vom bate niciodata la usa PSD pentru sustinere, dar vom discuta cu partenerii din PLD pentru sustinerea unor proiecte". Boc a aratat ca democratii prefera sa aiba discutii cu parteneri pe care ii cunoaste, decat sa bata la usa PSD. El a aratat ca eventuala colaborare PD-PLD se va desfasura in cadrul "sustinerii proiectelor care deriva din programul de guvernare si din promisiunile comune ale Aliantei din campania electorala". "Acele principii in care am crezut impreuna sa fie duse pana la capat", a mai spus Boc, precizand ca nimeni nu poate neglija un grup independent cu peste 30 de parlamentari. Intrebat daca este posibila o cooptare a PLD in Guvern sau o eventuala alianta cu acest partid, Boc a raspuns: "Este prematur sa discutam despre asemenea scenarii. Nu le-am avut in vedere si nu le avem in vedere". Pe de alta parte, Emil Boc a spus ca PD nu a castigat alegerile impreuna cu PC, asa ca nu au prea multe in comun cu ei. (R.G.)