Deraierea unui vagon de metrou s-a transformat intr-o disputa despre cine trebuia sa salveze calatorii.

Un vagon al metroului care circula in directia Dristor 2 a deraiat ieri-dimineata, in jurul orei 10.45, din cauza unei defectiuni tehnice. Mecanicii trenului au trebuit sa-i evacueze pe calatori si sa-i indrume prin tunel pina la urmatoarea statie, neinregistrindu-se victime.

Directorul Metrorex, Liviu Soava, a declarat ca nu a fost o problema grava si, ca atare, mecanicii au putut evacua pasagerii in siguranta. ĄCei circa 40-50 de calatori care se aflau in metrou la acea ora au ascultat indicatiile personalului metroului. Eu am discutat cu cei doi din echipajul trenului si mi-au spus ca si-au dat seama ca acesta nu mai avea tensiune la alimentare, fapt ce i-a determinat sa anunte la dispecerat ca trebuie sa evacueze pasagerii si sa predea metroul."

Comandantul Brigazii de Pompieri ĄDealul Spirii" din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Aurel Udor, a reclamat faptul ca nu a fost anuntat despre incident. ĄConform Legii nr. 481 din 2004 referitoare la Protectia Civila, Metrorex ar fi trebuit sa ne anunte. Chiar daca erau numai zece persoane acolo, tot ar fi trebuit sa intervenim noi."

In replica, Liviu Soava spune ca Ąnu a fost cazul sa intervina IGSU, pentru ca nu a fost o situatie care sa puna, in vreun fel, in pericol viata pasagerilor". Nici macar angajatii Metrorex specializati pentru astfel de interventii nu au fost trimisi in tunel, a mai spus Soava.