Istoricul Neagu Djuvara (foto) a declarat ca Raportul lui Vladimir Tismaneanu despre regimul comunist din Romania este binevenit, chiar daca au trecut 17 ani de la momentul 1989 si considera ca este necesara pedepsirea celor care au profitat de ac
Istoricul Neagu Djuvara (foto) a declarat ca Raportul lui Vladimir Tismaneanu despre regimul comunist din Romania este binevenit, chiar daca au trecut 17 ani de la momentul 1989 si considera ca este necesara pedepsirea celor care au profitat de acest regim.
"Este binevenit. Cam tarziu, a trebuit sa treaca 17 ani pentru o asemenea hotarare. Acum, ca am auzit lungul discurs al presedintelui Basescu si circul absolut scandalos al lui Vadim, mi se pare ca e binevenit. Va trebui insa ca Parlamentul sa duca mai departe acest raport si sa ia niste dispozitii legale. Nu este suficient sa condamnam un sistem, pe care istoria oricum l-a condamnat. Este necesara pedepsirea celor care au profitat de acest regim si au facut ca in tara noastra sa circule indivizi care au comis crime, chiar si dupa 1989", a declarat istoricul, citat de Mediafax. Djuvara a apreciat ca raportul prezentat de presedintele Traian Basescu este bine facut. "Din ce a spus presedintele si din ce am auzit de la cei care l-au citit rezulta ca raportul este foarte bine facut. Este cu atat mai meritoriu cu cat este facut de un fost comunist, chiar el a recunoscut-o", a declarat Neagu Djuvara. El a apreciat ca trebuie inceput procesul celor care au facut crime inainte de 1989 si dupa 1989. "Trebuie aflati faimosii teroristi ai lui Ceausescu, de ce a trebuit sa moara atatia oameni la Revolutie, de ce au fost chemati minerii la Bucuresti. Trebuie sa se stie cine au fost teroristii care l-au impins inainte pe Ion Iliescu. Sunt destule marturii, se stie ca a fost o cacealma monstruoasa, unica in istoria Romaniei. Noi inghitim aceasta farsa, fara sa stim cine a manevrat acest lucru, cine a ajutat la aducerea la putere a unui grup din randul doi al comunismului", a adaugat Djuvara. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.