Ultima serie de militari in termen din Jandarmerie si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) s-au liberat ieri, la ceremonia de trecere in rezerva a a acestora, organizata in Capitala, participand si ministrul Administratiei si In
Ultima serie de militari in termen din Jandarmerie si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) s-au liberat ieri, la ceremonia de trecere in rezerva a a acestora, organizata in Capitala, participand si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.
Cei peste cinci mii de militari in termen din cadrul structurilor MAI, printre care si cei aproximativ patru sute din Garnizoana Bucuresti, au fost incorporati in lunile martie si iunie. Blaga le-a recomandat tinerilor prezenti la eveniment sa se angajeze in structurile Jandarmeriei si ale IGSU sau sa activeze ca voluntari in cadrul serviciilor de specialitate ale comunitatii locale, asigurandu-i pe cei care vor sa se inscrie pentru ocuparea unui post ca in anul care urmeaza consursurile vor fi corecte si transparente. Referindu-se la dotarea tehnica, ministrul Administratiei si Internelor a apreciat ca aceasta este realizata in proportie de 76 la suta si a atras atentia ca, in anul 2006, autoritatile locale ar fi trebuit sa investeasca in dotari tehnice aproximativ 440 de miliarde de lei vechi, dar au asigurat putin peste 100 de miliarde. "In stilul acesta, nici in 50 de ani nu ajungem la dotarea corespunzatoate", a spus Vasile Blaga. Potrivit Mediafax, ministrul a oferit militarilor in termen cate un ceas, pentru ca au purtat haina militara la doua "arme" dragi lui. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.