"Reporter in taramul minunilor"
Miercuri, 20 decembrie, de la ora 18.00, va avea loc la Galeria de Arte si Carte "Mircea Nedelciu" din Bucuresti lansarea volumului "Reporter in taramul minunilor" - 25 de popasuri marturisitoare a jurnalistului si teologului Florian Bichir. Aparuta la Editura "Lumea Credintei", cu binecuvantarea Prea Sfintitului Calinic, episcopul Argesului si Muscelului, cartea este prefatata de Razvan Codrescu. <<Padre>>, cum ii zic prietenii", il prezinta Razvan Codrescu pe Florian Bichir, a invatat sa slujeasca ideea crestina printr-un discurs avizat, dar nepopesc, evitand lungimile, pretiozitatile, afectarile pioase sau rigoriste. Chiar daca uneori expresia pare prea cruda sau prea repezita, ansamblul este intotdeauna lamuritor, merge la nodul esential al lucrurilor, descreteste fruntile spre adevar, cu masura credintei, dar si cu un anume tupeu al libertatii asumate <<haiduceste>>, de o reconfortanta ofensivitate justitiara intr-o lume in care prea adesea dreptatea umbla cu capul spart". (...) (D.C.)
Lumini infratite de Craciun si Hanuca
Gala Prieteniei organizata de Fundatia "Ronald S. Lauder" din Romania ne invita sa aprindem lumanarile de Hanuca si bradul de Craciun, marcand astfel, intr-un mod original, sarbatorile de iarna iudaice si crestine. Festivitatea va avea loc maine, la Grand Plaza Hotel, fondurile fiind destinate programelor educationale ale Gradinitei si Liceului biling (clasele I-XII) Lauder Reut-Bucuresti. Fundatia Internationala Ronald S. Lauder, cu sediul central in New York si Budapesta, patroneaza peste 50 de unitati de invatamant particular si centre esucationale in 16 tari din Europa Centrala si Europa de Est. Lumanarele vor fi aprinse de dl Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, dna ambasador al Israelului la Bucuresti dr. Rodica Radian-Gordon, dl Marinel Burduja, prim-vicepresedintele Raifeissen Bank, dl Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, dna Tova Ben Nun, presedintele Fundatiei Ronald S. Lauder-Romania si altii.
(Tesu SOLOMOVICI)
O carte pe muchie
Combinand pasiunea pentru scris cu cea pentru gatit, Dan Chisu a obtinut ceea ce va aparea maine in rafturile librariilor - "Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan Chisu". Nu este doar o carte de bucate; ea cuprinde aproximativ 30 de retete - povesti, cu personaje, scenarii. Autorul isi va lansa lucrarea intr-o demonstratie exceptionala de gatit. Volumul cuprinde "Bucatarie inventata", "Retete exotice cu mirodenii", "Deserturi speciale", "Retete la cuptor", "Retete de la prieteni". Cartea va beneficia de o serie de lansari incepand de maine (20 decembrie) - la pranz, Libraria Carturesti; la orele 15.00, Sala Dalles; joi (21 decembrie) - orele 12.00, Diverta Mall Vitan, orele 15.00, Diverta Mall Plaza, iar la orele 18.00, Carrefour Orhideea; vineri (22 decembrie) - orele 15.00, Humanitas Auchan, iar de la orele 18.00, Carrefour Feeria. (L.D.)